Izvor: Tanjug | Četvrtak, 12.09.2019.| 14:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Grundfos u Inđiji otvorio moderno postrojenje za preradu otpadnih voda - Investicija od 2 mil EUR

Ilustracija (Foto: John Kasawa/shutterstock.com)
Danska kompanija Grundfos danas je otvorila novo unapređeno postrojenje za preradu otpadnih voda "BioBooster", u prisustvu ministra privrede Gorana Kneževića. Grundfos je istovremeno obeležio i 10 godina poslovanja u Srbiji.

- Sam dolazak Grundfosa u Srbiju, danske kompanije koja deset godina uspešno posluje u Inđiji, govori koliko je Srbija dobro mesto za ulaganje, koja beleži više od preko 4 mlrd EUR direktnih stranih investicija - rekao je ministar Knežević.

Grundfos će, kako je rekao, uvek imati podršku Vlade Srbije, te da je novo postrojenje za preradu otpadnih voda od izuzetne važnosti za očuvanje životne sredine, ali i za druge kompanije u Inđiji koje će, takođe, moći da ga koriste.

- Više od 2 mil EUR je vrednost novog postrojenja, koje će doprineti zaštiti životne sredine i otvaranju novih radnih mesta - rekao je Knežević.

- Ova investicija će omogućiti još efikasniju proizvodnju uz umanjenu potrošnju vode, uz još bolju brigu za životnu sredinu - rekao je direktor Grundfos Srbija Veljko Todorović.

Ambasador Danske u Srbiji Anders Kristijan Hougor podsetio je da Grundfos u Inđiji zapošljava 750 ljudi, kao i da su u prvih 10 najvećih izvoznika u Srbiji.

Grundfos je svoj rad u Srbiji počeo investicijom od 60 mil EUR u proizvodni pogon koji je ponos kompanije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.