Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.09.2019.| 09:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

U planu gradnja pet podzemnih garaža na Novom naselju u Novom Sadu

Ilustracija (Foto: Laszlo66/shutterstock.com)
Gradnju pet podzemnih garaža na Novom naselju Gradska uprava ubacila je u plan regulacije dok se nalazio na javnom uvidu. Planirano je da te garaže budu date na koncesiju od 40 godina. Za sada nije izvesno da će ovi predlozi ući u plan izgradnje Novog naselja, jer gradska Komisija za planove tek treba da donese odluku o tome na sednici zatvorenoj za javnost.

Podsetimo, da će se podzemne garaže graditi na Novom naselju spomenuo je pre mesec i po dana gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom otvaranja rekonstruisanog dela ulice Bate Brkića.

U skladu sa time, na sednici Komisije za planove rečeno je da bi se ove ukopane garaže sa zelenim krovom kapaciteta od 50 do 100 mesta gradile u stambenim blokovima oko nedavno proširenog dela Ulice Bate Brkića, tj. u delu ove ulice od Jovana Dučića do Anđe Ranković. To znači da će građani ovog dela Novog naselja, za razliku od ostalih građana, dobiti više mesta za parkiranje jer će imati podzemne garaže, ali će moći da ih koriste samo oko plate koncesionaru. Naime, Gradska vlast je predvidela da ove garaže izgradi privatnik i da one budu date na koncesiju od 40 godina na konkursu koji se planira u narednih šest meseci, piše Novisad.com.

Ipak, ovako ucrtavanje pet garaža u plan u vidu prigovora, a ne kao redovni deo plana koji je bio na javnom uvidu, iznenadilo je i članove Komisije koji su naveli da će ovo možda morati na poseban javni uvid kako bi građani imali šansu da se izjasne. Kako su objasnili, poseban javni uvid će verovatno biti potreban, jer su ubačene krupne stvari koje će uticati na živote mnogih stanovnika, s obzirom da je predviđeno da se garaže grade na javnim površinama, a da se njihovo korišćenje naplaćuje, preneo je 021.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.