Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.09.2019.| 08:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Lesnina i Supernova MTK Centar u Nišu grade robnu kuću i tržni centar

Ilustracija (Foto: Radu Bercan/shutterstock.com)
U Nišu je u planu gradnja dva nova objekta - robne kuće nameštaja i tržnog centra. Kako nam je rečeno u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP), kompanija XXXL Lesnina & Momaks zainteresovana je da u Nišu izgradi poslovno-trgovinski objekat površine oko 30.000 m2.

- Očekivana vrednost investicije je 15 mil EUR. Objekat, čija je izgradnja planirana za narednu godinu, gradiće se na parceli, severno od EKO pumpe. Urađen je i potvrđen urbanistički projekat, a investitor radi na pripremi početka realizacije investicije - rečeno je iz KLERP-a.

Inače, ova kompanija od maja meseca ima takav isti objekat i u Novom Sadu, dok se u Beogradu očekuje otvaranje.

Kada je reč gradnji tržnog centra, za njegovu izgradnju zainteresovana je austrijska kompanija Supernova MTK Centar.

U KLERP-u navode da bi shopping mall trebalo da bude izgrađen u Bulevaru Nikole Tesle, na zemljištu austrijske kompanije. Objekat će se prostirati na 16.500 m2, a trenutno je u toku izrada urbanističkog projekta.

Kako ističu u Kancelariji, Supernova MTK Centar je vodeća austrijska kompanija koja se bavi nepokretnostima čija su specijalnost investicije u razvoju i menadžmentu tržnih centara i ritejl parkova u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Do sada su realizovali 105 velikih projekata u Austriji, Slovačkoj i Sloveniji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.