NavMenu

Lesnina i Supernova MTK Centar u Nišu grade robnu kuću i tržni centar

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.09.2019. 08:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Radu Bercan/shutterstock.com)Ilustracija
U Nišu je u planu gradnja dva nova objekta - robne kuće nameštaja i tržnog centra. Kako nam je rečeno u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP), kompanija XXXL Lesnina & Momaks zainteresovana je da u Nišu izgradi poslovno-trgovinski objekat površine oko 30.000 m2.

- Očekivana vrednost investicije je 15 mil EUR. Objekat, čija je izgradnja planirana za narednu godinu, gradiće se na parceli, severno od EKO pumpe. Urađen je i potvrđen urbanistički projekat, a investitor radi na pripremi početka realizacije investicije - rečeno je iz KLERP-a.

Inače, ova kompanija od maja meseca ima takav isti objekat i u Novom Sadu, dok se u Beogradu očekuje otvaranje.

Kada je reč gradnji tržnog centra, za njegovu izgradnju zainteresovana je austrijska kompanija Supernova MTK Centar.

U KLERP-u navode da bi shopping mall trebalo da bude izgrađen u Bulevaru Nikole Tesle, na zemljištu austrijske kompanije. Objekat će se prostirati na 16.500 m2, a trenutno je u toku izrada urbanističkog projekta.


Kako ističu u Kancelariji, Supernova MTK Centar je vodeća austrijska kompanija koja se bavi nepokretnostima čija su specijalnost investicije u razvoju i menadžmentu tržnih centara i ritejl parkova u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Do sada su realizovali 105 velikih projekata u Austriji, Slovačkoj i Sloveniji.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.