Izvor: Južne vesti | Sreda, 11.09.2019.| 08:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Do kraja nedelje počinje izgradnja garaže u Nišu - U planu i uređenje i ozelenjavanje slobodnih površina

Niš (Foto: ollirg/shutterstock.com)
Izgradnja javne garaže neće smanjiti zelenilo na prostoru iza Narodnog pozorišta, uveravaju iz Parking servisa, odakle kažu da se planira novo ozelenjavanje ovog dela grada. Iz ovog preduzeća najavljuju da će gradnja početi do kraja nedelje i da će se nova garaža uklopiti u ambijent.

Nakon što su građani protestovali zbog seče stabla lipe, kako bi se na tom mestu napravila garaža, i zaustavili čišćenje tog porstora, oglasilo se i preduzeće koje pravi garažu. Oni uveravaju da će ovaj prostor sa novom garažom izgledati lepše, jer se planira i uređenje zelenila.

- Planirano je uređenje i ozelenjavanje slobodnih površina u skladu sa projektom hortikulturnog uređenja. Predviđeno je proširenje zelenih površina sa strane stambenih objekata, čime se kompenzuje zelena površina koja se oduzima sa prednje strane ka ulazu. Prema normativima i standardima, granične vrednosti zelenih površina treba da iznose 10% ukupne površine, dok će na ovom mestu one zauzeti 15% površine - navode iz Parking servisa.

Iz gradskog preduzeća su rekli da će se površina parkirališta na Sinđelićevom trgu udvostručiti i biće 3.260 kvadrata, a da će biti za 50% više parking mesta. Iz ovog preduzeća dodaju da će garaža zapravo biti bolja za okolinu od parkinga koji je sada tu.

- Izgradnjom nove javne garaže smanjiće se i buka i količina izduvnih gasova na taj način što će biti izgrađena dva ulaza i dva izlaza, pa će se tako promeniti i slika sa kojom smo se dosad susretali: kolona automobila koji čekaju da se oslobodi mesto na ovom parkiralištu - saopšteno je iz Parking servisa.

Iz Parking servisa navode da će se objekat uklopiti u sredinu i biti reprezentativan za taj deo grada. Kako navode, reč o modelu "Fast park" garaže koja će imati fasadu od alubonda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.