Izvor: eKapija | Utorak, 10.09.2019.| 17:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Međunarodni simpozijum o novim tehnologijama u sportu od 12. do 14. decembra u Sarajevu

Ilustracija (Foto: DJTaylor/shutterstock.com)
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Sarajevu najavio je organizaciju 11. međunarodnog simpozijuma "Nove tehnologije u sportu – NTS 2019", koji će se održati od 12. do 14. decembra 2019. godine u Sarajevu.

Od začetka same ideje i organizacije 1. međunarodnog simpozijuma "Nove tehnologije u sportu – NTS 2005" organizator Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Sarajevu predano radi na uspostavljanju i jačanju novih metoda i tehnologija u sportu, te u poslednjih 15 godina okuplja renomirane stručnjake u polju sporta i nauke, dajući svoj doprinos u razvoju istraživačkog i naučnog rada u sportu, a koji je do sada obuhvatao teme:

sportska medicina
sportski trening
biomehanika
informacione tehnologije
fizičko vaspitanje
celoživotno učenje
sportski menadžment
inkluzija u sportu
sport i zdravlje
žene u sportu
transformacioni procesi u sportu
liderstvo i preduzetništvo u sportu
modernizacija sportskog sistema i mnoge druge aktuelne teme.

Ovogodišnji 11. međunarodni simpozijum ima za cilj da objedini dosadašnja iskustva i stoga pokriva širok dijapazon naučnih i istraživačkih polja u sportu, navodi se na sajtu Univerziteta u Sarajevu.

Kao i do sada, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Sarajevu će u saradnji sa tradicionalnim partnerskim institucijama svim učesnicima obezbediti prostor razmene znanja, ideja, veština u polju novih tehnologija u sportu, te ove godine ujedno ponuditi i mogućnost prijave sažetaka i naučnih radova.

Više informacija možete pogledati OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.