NavMenu

U Sarajevu otvoren prvi Rotanin hotel u BiH

Izvor: eKapija Utorak, 10.09.2019. 17:19
Komentari
Podeli
Zvaničnim otvaranjem novog Bosmal Arjaan by Rotana hotela u Sarajevu, Rotana, jedna od vodećih hotelijerskih kompanija u regionu, sa hotelima na prostoru Bliskog Istoka, Afrike, Istočne Evrope, i Turske, nastavila je svoje širenje i na području BiH.

- Otvaranje Bosmal Arjaan by Rotana hotela i predstavljanje potpuno novog tipa smeštaja je Rotanin doprinos proširenju hotelske ponude ovog predivnog grada. Mi smo zaista ponosni što možemo doprineti rastu i razvoju jednog ovako dinamičnog tržišta time što ćemo, zapošljavanjem, obukom i daljnjim razvijanjem lokalnih talenata, svim gostima omogućiti nezaboravna iskustva upotpunjena našim prepoznatljivim ugostiteljskim standardima - istakao je Guy Hutchinson, CEO Rotane.

Prvi brendirani deluxe aparthotel u vlasništvu je kompanije Al Thani.

- Veoma smo zadovoljni našim partnerstvom sa Rotanom, koje je rezultiralo ovim izuzetnim dodatkom ugostiteljskoj ponudi Sarajeva. Imajući u vidu reputaciju Rotane kao brenda s vrhunskim standardima u ugostiteljstvu, razumljivo je zašto je predstavljeni koncept rezultat saradnje upravo s njima. Radujemo se činjenici da će svi sarajevski gosti utisak doma moći da osete čak i kad su daleko od njega, što će značajno doprineti unapređenju pozicioniranja Sarajeva kao jednog od istaknutih svetskih odredišta - izjavio je ovim povodom Assaad Assaad, CFO, Al Thani Companies Group L.L.C.

Novi hotel nudi 132 potpuno opremljena apartmana sa jednom, dve ili tri sobe, moderni restoran, dve sale za sastanke, te fitness i wellness klub, u sklopu kog su dostupni i teretana, sauna, parna soba, tursko kupatilo i sobe za masažu.

- Naš tim s radošću očekuje putnike iz svih krajeva sveta, sa željom da njihov boravak u jednoj od najšarmantnijih destinacija na Balkanu učine nezaboravnim. Uveren sam da je Bosmal Arjaan by Rotana jedan od najboljih izbora za smeštaj na prostoru cele Bosne i Hercegovine, a dodatno me raduje što će Rotanina misija da vreme provedeno u našim hotelima bude istinski dragoceno provedeno od sada živeti i u Sarajevu - izjavio je Marko Korica, generalni direktor novootvorenog Bosmal Arjaan by Rotana hotela.

Svoj bogati portfolio, u kojem se trenutno nalazi 65 otvorenih hotela, Rotana trenutno broji 17.950 soba, u ukupno 13 zemalja. U okviru svoje strategije širenja, kompanija u narednom periodu planira da značajno poveća svoje prisustvo na vodećim svetskim tržištima. Tako će, u 2019. i 2020. godini, pod okriljem ovog brenda, biti otvoreno više od 10 novih hotela, koji će u postojeći portfolio dodati još 2.700 soba.

Rotana je svoj prvi hotel otvorila 1992. godine, u Abu Dabiju. Od tada, kompanija je svoj portfolio proširila na ukupno 113 hotela, od kojih je 46 još u fazi izgradnje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.