Izvor: Nezavisne novine | Utorak, 10.09.2019.| 17:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izgradnja mosta kod Gradiške počinje sredinom oktobra

Novi GP Gradiška
Izgradnja mosta na Savi kod Gradiške počinje polovinom narednog meseca, potvrđeno je u Ministarstvu komunikacija i transporta BiH.

Naime, kako je rekao Igor Pejić, sekretar Ministarstva, u ovom trenutku ne postoje prepreke za početak radova do polovine narednog meseca, odnosno unutar roka od 105 dana od potpisivanja ugovora.

- U završnoj je fazi postupak u vezi s izborom nadzora, a na isti banka daje saglasnost, bez primedbi. S obzirom na to da postupak izbora nadzora još nije okončan, nećemo izlaziti u javnost sa detaljima - rekao je Pejić.

U Hrvatskim cestama takođe kažu da radovi počinju čim se završi procedura u vezi s nadzornim organom.

- Možemo konstatovati kako je u toku evaluacija ponuda za nadzor, koja je u završnoj fazi. Po završetku navedenog izvođač radova bit će uveden u posao - rekla je za "Nezavisne" Tamara Pajić, portparol Hrvatskih cesta.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS kažu da čekaju da se završi procedura u Ministarstvu komunikacija i transporta BiH, te da su spremni za početak radova.

Predstavnici Hrvatskih cesta su polovinom jula u Zagrebu potpisali ugovor s građevinskim konzorcijumom koji čine Integral inženjering iz Laktaša, Đuro Đaković, Montaža i Zagreb - Montaža, a ukupna vrednost posla će iznositi oko 19,5 mil EUR bez PDV. Rok za završetak radova je 30 meseci, most će biti u profilu punog auto-puta, a ukupna dužina je nešto manja od 500 metara.

Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, kaže da je most na Savi kod Gradiške trebalo da počne da se gradi sredinom 2013. godine, zbog čega je UIO, kako je objasnio, te godine počeo s pripremama radova na novom graničnom prelazu kod budućeg mosta. Dodao je da se sada radi na premeštanju opreme na novi prelaz.

Na toj lokaciji će, kako je ranije saopšteno, biti pušten u funkciju novi terminal za teretni saobraćaj, kako bi se rasteretio postojeći prelaz u Gradišci.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.