Izvor: eKapija | Utorak, 10.09.2019.| 15:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Stari Slankamen najvažnija turistička destinacija Opštine Inđija - Najavljena ulaganja u infrastrukturu

Ilustracija (Foto: Shutterstock)
Stari Slankamen nalazi se na tromeđi Srema, Bačke i Banata, na mestu gde se Tisa uliva u Dunav i gde je, prema legendi, sahranjen Atila Hunski. Smešten je na atraktivnoj istorijskoj i geološkoj lokaciji, na nadmorskoj visini od 80 m, samo 15 km udaljen od Inđije i 55 km od Beograda.

Ovo nekadašnje ribarsko mesto obiluje kulturno-istorijskim spomenicima i značajnim lokalitetima poput ostatka tvrđave Acumincum, lesnog profila, izvora slane vode, najstarije banje u Vojvodini, crkve svetog Nikole, turskog kupatila, netaknute prirode i ribljih restorana i čardi. Reklo bi se pravi biser turizma, prenosi portal Pazovaindjijavesti.com.

Međutim, da bi jedno mesto moglo da se razvija neophodno je najpre izgraditi osnovnu infrastrukturu, odnosno asfaltirati ulice i obezbediti meštanima normalne uslove za život.

Tako je u sklopu kapitalnog projekta asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica u inđijskoj opštini i Banjska ulica (dužina 650 m) dobila asfalt, a prvi čovek opštine Vladimir Gak koji je rekao da će Stari Slankamen dobiti potpuno novi izgled jer je ovo mesto najvažnija turistička destinacija opštine Inđija.

- U narednim godinama tek planiramo ulaganja u Stari Slankamen, te će ovo mesto dobiti potpuno novi i lepši izgled. Za to je potrebno vreme, jer rešavamo ključne prioritetne probleme jedan po jedan - rekao je Gak.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.