Izvor: eKapija | Utorak, 10.09.2019.| 14:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gradi se novi naftni terminal u Sremskim Karlovcima vredan 12 mil EUR (FOTO)

(Foto: Pokrajinska vlada)
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je u Sremskim Karlovcima radove na izgradnji novog naftnog terminala kompanije Naftachem d.o.o. i istakao da ova investicija pokazuje da i naše domaće kompanije posluju vrlo uspešno, a da je naša dužnost da ih podržimo.

Kako je navedeno na sajtu Pokrajinske vlade, reč je o investiciji vrednoj 12 mil EUR. Ova kompanija posluje na tržištu 16 godina i zapošljava 250 radnika.
(Foto: Pokrajinska vlada)

- Ova investicija značajna je ne samo za Sremske Karlovce, već i za celu Srbiju u delu transporta i skladištenja nafte. Pokrajinska vlada nastaviće da podržava razvoj domaće privrede kroz mehanizme Razvojne agenicije Vojvodine i u delu zapošljavanja i u delu nabavke najsavremenije opreme - kazao je Mirović i dodao da je putem ovih mera zaposleno oko 3.000 ljudi za protekle dve godine.

- Na ovom mestu nalazila se močvara, a danas, znanjem i iskustvom radnika gradimo naftni terminal po najvišim svetskim standardima, u kojem ćemo skladištiti benzin i evro dizel za sopostvene potrebe i potrebe drugih multinacionalnih kompanija, istakao je direktor Naftachema Drago Papić.
(Foto: Pokrajinska vlada)

Obilasku radova prisustvovali su i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.