Izvor: eKapija | Utorak, 10.09.2019.| 12:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro kreće izgradnja gasne kotlarnice u Rumi - U planu gradski prečistač, gradnja seoskih kanalizacija i obnova Doma zdravlja

Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Opština Ruma uskoro počinje realizaciju projekta izgradnje nove gasne kotlarnice u rumskom naselju Tivol. Tenderska procedura je na samom kraju, pa će se uskoro znati svi detalji vezani za vrednost radova, navodi se na sajtu Opštine.

Sredstva za finansiranje radova biće izdvojena iz opštinskog budžeta. U dve budžetske godine, za tu namenu, moglo bi biti izdvojeno oko milion evra, ali tačan iznos će se znati nakon izbora najboljeg ponuđača.

Lokalna samouprava namerava da realizuje i značajne infrastrukturne projekte koji bi se finansirali sa viših nivoa vlasti.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je nedavno izjavio da je spremna projektna dokumentacija za nekoliko projekata čija će realizacija poboljšati i pitanje zaštite životne sredine i funkcionisanje komunalne delatnosti, te da je lokalna samouprava konkurisala za sredstva za izgradnju gradskog prečistača i kanalizacije u četiri sela opštine Ruma.

S obzirom da Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije finansira velike infrastrukturne projekte, kao što je bio i projekat kompletne rekonstrukcije Gerontološkog centra Srem, Opština Ruma će, kaže Mančić, pripremiti dokumentaciju za rekonstrukciju zgrade Doma zdravlja Ruma.

Što se tiče ulaganja u unapređenje sportske infrastrukture, radovi se odvijaju na nekoliko lokacija, a finansirani su iz opštinskog budžeta.

- Počela je izgradnja tribina na Prvom maju, u narednom periodu ćemo obići radove. Iz sportskog tendera krenuli su radovi na tribinama u Hrtkovcima, na ogradi, na uređenju cele zgrade FK Fruška gora u Rumi, postavljanju zalivnog sistema u Putincima na fudbalskom terenu. U okviru jedinstvenog tendera tri partije nisu prošle. Za postavljanje reflektora u Vognju, Dobrincima i Nikincima, ponuđači su probili projektnu cenu, tako da ćemo tender za tu namenu vrlo brzo ponoviti - izjavio je Mančić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.