Izvor: eKapija | Utorak, 10.09.2019.| 12:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nordeus Hub na Novom Beogradu, prostor namenjen gaming industriji, počinje rad

(Foto: Nordeus)
Nordeus Hub, besplatan co-working prostor na Novom Beogradu koji je specijalno kreiran za potrebe gaming industrije, danas počinje rad. Kao prvi prostor ovog tipa zemlji, Hub je namenjen razvoju indie game timova, startup-ova i osnaživanju talenata sa ciljem unapređenja gaming ekosistema u Srbiji.

Ponudom edukativnih programa, meetup-a, prezentacija i događaja namenjenih zajednici, Hub će biti centar u kojem ljudi mogu da uče i razvijaju svoje veštine, sarađuju, pronalaze saradnike i dobijaju pomoć i podršku Nordeusovog tima, kao i drugih kompanija i profesionalaca iz industrije, navodi se u saopštenju.

Pokretanju Huba posebno dizajniranog u svrhu podrške gaming industriji u Beogradu i Srbiji, prethodilo je više od godinu dana razvoja koncepta, sa probnim prostorom pokrenutim u decembru 2018. godine koji je dokazao potrebu za ovakvom inicijativom.

Lociran u poslovnom kompleksu GTC Green Heart, u zgradi do Nordeusa, sa svojih 260 kvadrata ovaj prostor ima kapacitet od 30 sedećih mesta u co-working prostoru i okvirno 70 mesta kada su u pitanju događaji, a raspolaže i sa dve sale za sastanke, kuhinjom i drugim prostorijama.

- U Nordeus Hubu organizovaćemo praktične programe i događaje za developere iz IT industrije i studente, koji će ih upoznati sa gamingom kao biznisom i ponuditi im alate i podršku tokom početnih faza svojih karijera i startup-ova u ovoj industriji - rekao je Miloš Paunović, CSR specijalista u Nordeusu.

- Želimo da stvorimo više uspešnih gaming kompanija, i da pomognemo razvoju robusnog ekosistema koji će doprineti pozicioniranju Srbije na globalnoj mapi gaminga - dodao je on.

Hub će nuditi različite programe i događaje namenjene zajednici gaming profesionalaca i studenata, sa ciljem njihovog povezivanja i podrške u nalaženju svog puta u industriji. Dva ključna programa koja će biti započeta u 2019. godini su "Booster" i "Intro to Gaming", navodi se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.