NavMenu

Odlaže se 56. Resavski poljoprivredni sajam zbog rizika prenošenja afričke kuge svinja

Izvor: Tanjug Utorak, 10.09.2019. 11:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dusan Petkovic/shutterstock.com)Ilustracija
Tradicionalni 56. međunarodni Resavski poljoprivredni sajam junica i krava simentalske rase u Svilajncu neće biti održan 11. septembra zbog visokog rizika za prenošenje afričke kuge svinja i odlaže se na neodređeno vreme.

Takvu odluku Skupština opštine Svilajnac, organizator sajma, donela je na osnovu mišljenja Regionalnog centra za sprečavanje pojave, praćenja i kretanja i kontrole zarazne bolesti afrička kuga svinja za epiziootološko područje Veterinarskog instituta u Jagodini.

Sajam se poslednjih godina održava na prostoru ekonomije Poljoprivredno-veterinarske škole u Svilajncu, gde su u neposrednoj blizini objekti u kojima se drže svinje.


Podsetimo, Resavski međunarodni sajam, ima veliki ugled i reputaciju među stočarima, a selekcija za izložbu je veoma stroga. Stočari Svilajnca, su nekoliko poslednjih godina i apsolutni pobednici i šampioni Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.