Izvor: Tanjug | Utorak, 10.09.2019.| 11:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

EBRD organizuje konferenciju posvećenu globalnim trendovima u oblastima agrobiznisa, FMCG, maloprodaje i distribucije

Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) 30. septembra i 1. oktobra u Beogradu organizuje konferenciju "Consumer Rules Summit", posvećenu globalnim trendovima u oblastima agrobiznisa, FMCG (prodaja robe široke potrošnje), maloprodaje i distribucije.

Dvodnevna konferencija će okupiti preko 30 vrhunskih predavača i više od 150 učesnika, zamišljena je kao platforma za umrežavanje, diskusiju i razmenu ideja zasnovanih na iskustvima i dobrim praksama, navodi se u saopštenju EBRD-a.

Na konferenciji će se okupiti predstavnici vodećih kompanija u agrobiznisu, maloprodaji i distribuciji, ali i u široj industriji FMCG, iz EU, jugoistočne Evrope, Bliskog Istoka, Afrike i Turske.

Glavna tema samita je potrošnja potrošača, koja čini gotovo 60% svetskog BDP-a i snažan je pokretač ekonomija.

Takođe, "četvrta industrijska revolucija" transformiše čitave sisteme proizvodnje, distribucije i potrošnje, pružajući mogućnosti za stvaranje dodatne vrednosti pomoću tehnologija.

Konferencija će odgovoriti na pitanje. "Ko će pobediti u toj trci?". Promena zahteva potrošača, kako poručuju iz EBRD-a, utiče na lokalno tržište i poslovne modele, te će konferencija otvoriti pitanja kako manji biznisi mogu efikasno da odgovore ovim zahtevima, ali i kakav je interes globalnih strateških igrača u jugoistočnoj Evropi i da li je konsolidacija tržišta dobra vest za potrošače.

Vodeći regionalni stručnjaci govoriće o preduslovima potrebnim za okruženje pogodno za ulaganja, gde su pristupi finansiranju, predvidiva politika i stabilno poslovno okruženje, osnov za dalji razvoj.

Paneli posvećeni agrobiznisu okupiće najrelevantnije sagovornike iz ove oblasti sa ciljem kreiranja diskusije na temu uticaja klimatskih promena, regenerativne poljoprivrede kao odgovora na zahteve tržišta, ali i mogućnostima koje donosi digitalizacija i pojmovi big data i veštačka inteligencija, zaključuje se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.