Izvor: eKapija | Utorak, 10.09.2019.| 09:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro elektronske fakture za ubrzavanje povraćaja PDV-a - U planu izgradnja centralne zgrade Poreske uprave

(Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)
Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali najavio je u ponedeljak, 9. septembra, prilikom obilaska filijale Centar Pereske uprave na Paliluli i filijale Palilula, uvođenje elektronskih faktura koje će značajno ubrzati povraćaj PDV-a, i najavio da je za narednu godinu u planu i izgradnja nove centralne zgrade koja će biti samo za Poresku upravu.

On je naglasio da je ovo jedna od značajnijih uprava koja zaslužuje savremenu zgradu, uz napomenu da najveći deo prihoda u budžet Srbije dolazi upravo preko Porske uprave. Mali je tom prilikom najavio i novi zakon o fiskalizaciji, odnosno o uvođenju novih fiskalnih kasa koje će poboljšati naplatu, ali i kontrolu poreskih obveznika, saopštila je Vlada Srbije.

Najavljujući da će u narednom periodu obići sve filijale, Mali je podsetio na to da je jedna od reformi Poreske uprave bila smanjenje broja filijala sa 178 na 37.

- To je samo prva faza transformacije Poreske uprave, ali je nama vrlo važno da oni koji rade ovde budu zadovoljni Uskoro za sve zaposlene u Poreskoj upravi sledi povećanje plata, kao i ostalima u javnoj administraciji. Osim toga, želimo da dodatno ulažemo u treninge i obuke zaposlenih - poručio je ministar

U filijali Centar, koja sada radi mnogo brže i efikasnije, objedinjen je rad nekadašnjih filijala Vračar, Stari grad, Rakovica i Savski venac, istakao je ministar, navodi se u saopštenju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.