Izvor: eKapija | Ponedeljak, 09.09.2019.| 17:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Slobodne zone Dubaija otvorene za kompanije iz Srbije - Očekuje se i saradnja sa slobodnom zonom iz Abu Dabija

Članovima Strateškog komiteta Saveta slobodnih zona Dubaija (Dubai Free Zone Council) predstavljen je potencijal privrede Srbije, kao i aktivnosti Privredne komore Srbije usmerene na internacionalizaciju poslovanja kompanija i povezivanje sa inostranim partnerima.

Dogovorene su mogućnosti za dalje jačanje bilateralnih odnosa i postavljena osnova za uspostavljanje strateške saradnje i efikasnije pozicioniranje kompanija iz Srbije u slobodnim zonama u Dubaiju, navodi se u saopštenju.

Kako je istaknuto na sastanku, saradnja između Privredne komore Srbije, Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i Saveta slobodnih zona Dubaija biće formalizovana usaglašavanjem i potpisivanjem Memoranduma o razumevanju.

Kompanije, kako iz Srbije, tako i čitavog regiona Zapadnog Balkana, imaće punu podršku slobodnih zona za pokretanje i razvoj poslovanja, a delegacija Saveta slobodnih zona Dubaija spremna je da poseti Srbiju i direktno predstavi mogućnosti i prednosti poslovanja u jednom od vodećih globalnih trgovinskih centara, Dubaiju.

Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju, naglasio je da je ova prezentacija prvi korak na uspostavljanju sistema podrške kompanijama sa Zapadnog Balkana da pokrenu svoj biznis u Dubaiju:

- Pozitivna atmosfera i potpuna otvorenost za saradnju uveravaju da su naše kompanije više nego dobrodošle u slobodnim zonama Dubaija. Računamo na apsolutnu podršku Saveta slobodnih zona Dubaija i verujemo da ćemo kroz zajednički rad postići mnogo.

Dodao je da ekonomije Zapadnog Balkana, a samim tim i Srbije, mogu snažno da rastu samo ako postoji dvosmerna privredna saradnja sa globalnim liderima poput Dubaija i Ujedinjenih Arapskih Emirata, dodao je on.

- Šansu da se poslovanje razvija iz globalnog logističkog i poslovnog centra definitivno treba iskoristiti - naglasio je Selaković.

Osim potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa Savetom slobodnih zona Dubaija, očekuje se i potpisivanje istog dokumenta sa Khalifa Industrial Zone Abu Dhabi, najvećom slobodnom zonom u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.