Izvor: eKapija | Ponedeljak, 09.09.2019.| 10:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ove nedelje počinju radovi na trgu u Bajinoj Bašti - Uskoro i tender za popločavanje

Budući izgled trga
Budući izgled trga (Foto: arhitekta Miloš Petković)
Radovi na rekonstrukciji gradskog trga u Bajinoj Bašti trebalo bi da počnu u toku ove sedmice, potvrdio je za eKapiju predsednik opštine Radomir Filipović.

Kako je Filipović rekao, tender za izvođača radova na popločavanju trga biće raspisan, takođe, u toku ove nedelje, a početak radova planiran je za polovinu oktobra.

Grube radove na podzemnim instalacijama izvodiće Komunalno preduzeće 12. septembar.

- Trenutno se čekaju dozvole komunalnog preduzeća, te bi radovi trebalo da počnu u toku ove sedmice - rekao je Filipović.

Prema njegovim rečima, krajem januara biće raspisana i javna nabavka za radove na glavnoj ulici u ovoj opštini.

- Budžetom za 2020. trebalo bi predvideti i radove na delu glavne ulice u Bajinoj Bašti. To bi bio deo od trga do Ulice braće Ninčić - rekao je on.

Kako je eKapija već pisala, arhitekta Miloš Petković izradio je idejno rešenje u kojem je predstavio viziju kako bi glavna ulica i trg Bajine Bašte trebalo da izgledaju.

Prema njegovim rečima, na šetalištu u glavnoj ulici predviđeno je sređivanje drvoreda i kompletno popločavanje. Duž šetališta i po parkovima postavili bi se novi lampioni i rasveta. Planirano je i postavljanje novih klupa i raznog urbanog mobilijara, kao što su savremene oglasne table i info panoi.

Novo šetalište i zatvorena pešačka zona, prema planu arhitekte Petkovića, počinju na trgu a završavaju se na raskrsnici sa Svetosavskom ulicom. Planom je predviđeno i da ulica Braće Ninčića dobije nove parkinge.

Ukupna investicija iznosi oko 72 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta.

S. Petrović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.