NavMenu

Potpisan ugovor između TOS i kompanije Alibaba - Turistička promocija Srbije na popularnim kineskim platformama i društvenim mrežama

Izvor: Tanjug Nedelja, 08.09.2019. 19:01
Komentari
Podeli
(Foto: sebra/shutterstock)
Turistička organizacija Srbije (TOS) potpisala je ugovor s kineskom kompanijom Alibaba, koja se bavi globalnom onlajn trgovinom, o turističkoj promociji Srbije na svim njenim platformama, kao i na popularnim društvenim mrežama Wechat i Weibo, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On je novinarima u Sjamenu, gde predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom kineskom sajmu investicija i trgovine (CIFIT), rekao i da će na kineskoj državnoj televiziji CHTV Srbija biti predstavljena i kao destinacija za snimanje filmova.

Ljajić je pojasnio da je ugovor potpisan s turističkom platformom Fliggy, koja pripada Alibabi, a koji podrazumeva turističku promociju Srbije do 30. novembra ove godine na svim platformama u Kini, kao i na kineskim društvenim mrežama Wechat i Weibo, koje su pandan mrežama kao što su Facebook, Instagram i Twitter.

- Na svim platformama Alibabe, posebno na Fliggy, ali i na drugim kineskim platformama, kao što su Wechat i Weibo, predstavićemo sve što Srbija može da ponudi u turističkom smislu. To je ogroman rezultat koji smo postigli posle dugo godina pregovora i razgovora sa kompanijom iz Kine - rekao je Ljajić novinarima iz Srbije.

On je izrazio uverenje da će promocija Srbije na tim platformama uticati na povećanje broja turista iz Kine i istakao da je u prvih sedam meseci ove godine Srbiju posetilo najviše kineskih turista i da je broj njihovih dolazaka porastao za 39%, dok je broj noćenja porastao za 51%.

- To se do sada nikada nije dogodilo. Verujemo da će se taj trend nastaviti i tokom ove godine. Ugovor koji smo potpisali doprineće da u narednoj godini poraste broj kineskih turista u Srbiji - naveo je ministar.

Ljajić je dodao da će na kineskoj državnoj televiziji CHTV biti prikazane dve emisije u kojima se Srbija promoviše kao destinacija za snimanje filmova.

- Time otvaramo još jedan segment saradnje u turističkom sektoru. Nadam se da nam dolaze još bolji dani kada je reč o saradnji Srbije i Kine u oblasti turizma - rekao je Ljajić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia: U Beograd stigao osmi ATR 72-600, uskoro ulazi u saobraćaj

Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je da je u Beograd stigao osmi avion ATR 72-600, koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj, navodi se u saopštenju. Izvršni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.