Izvor: Tanjug | Subota, 07.09.2019.| 09:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Najavljene nove olakšice za poslodavce - Od 2020. smanjenje poreza na zarade na 61%

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će država nastaviti postepeno da smanjuje poresko opterećenje zarada na teret poslodavaca, tako da će, posle ovogodišnjeg smanjenja sa 63 na 62%, već sledeće godine iznositi 61%.

- To će poslodavcima omogućiti da ušteđeni novac ulažu u nove investicije i novo zapošljavanje - rekao je Mali novinarima nakon obilska filijale Poreske uprave na Čukarici, gde je razgovarao sa zaposlenima i nakon posete firmi Srboauto.

Naveo je da je reorganizacija Poreske uprave ove godine završena smanjenjem filijala sa 179 na ukupno 37, i naglasio da je važno da u svim tim filijalama zaposleni imaju dobre uslove za rad i da se nastavlja reorganizacija Poreske uprave.

- Obići ću svih 37 filijala u narednih nekoliko meseci. Želim da razgovaram sa svim zaposlenima, da vidimo šta još možemo da doprinesemo, šta dobro da uradimo kako bi ti ljudi radili u što boljim uslovima i kako bi i njihovi rezultati bli još bolji - rekao je Mali koji je obišao i Upravu za trezor.

Mali je rekao da je danas razgovarao i sa brojnim građana Čukarice i naveo da se u poslednjih nekoliko godina mnogo uradilo na Čukarici.

- Imamo i nove ambulante, planiramo i nove vrtiće, radićemo kroz nacionalni investicioni program i kanalizacionu i vodovodnu mrežu, sredićemo i rešićemo klizište u Umcu, a najvažnije stvar za Čukaricu je Makiško polje i razvoj metroa koji nas očekuje - naveo je Mali.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.