Izvor: eKapija | Petak, 06.09.2019.| 18:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izgradnja nove zgrade RTV pri kraju - Investicija vredna 3,2 milijarde dinara, u toku tender za nabavku televizijske i studijske opreme

(Foto: APV)
Izgradnja nove zgrade Radio televizije Vojvodine bliži se kraju, poručio je predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović prilikom obilaska ovog gradilišta. Kako je istakao, zgrada je izgrađena zajedničkim sredstvima Pokrajinske i Vlade Srbije, a uz podršku Grada Novog Sada.

- U novembru ćemo imati završenu zgradu vrednu 3,2 milijarde dinara, a u toku je javna nabavka za televizijsku i studijsku opremu - kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV.

- Uloga RTV je nemerljiva, jer ona proizvodi program na srpskom jeziku i na jezicima nacionalnih manjina. Zaposleni će od naredne godine imati uslove koje nema nijedna televizija na prostoru bivše Jugoslavije - dodao je predsednik Mirović.

Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica kazao je ovom prilikom da je Pokrajinska vlada iznela najveći teret prilikom gradnje nove zgrade RTV, i istakao zadovoljstvo što će zaposleni na ovoj televiziji imati najsavremenije uslove za rad, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.