NavMenu

U planu rekonstrukcija parka i pijace u Vrdniku - Radovi kreću početkom 2020. godine, raspisivanje tendera nakon izrade projektno-tehničke dokumentacije

Izvor: eKapija Petak, 06.09.2019. 12:13
Komentari
Podeli
Sadašnji izgled centra Vrdnika (Foto: Opština Irig)Sadašnji izgled centra Vrdnika
Opština Irig započela je projekat izrade Plana detaljne regulacije centra naselja Vrdnik, u koji će biti uloženo 2 miliona dinara. Kako je rečeno za eKapiju, polovinu sredstava obezbediće opština, a drugu polovinu Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.

- Projekat podrazumeva rekonstrukciju parka i pijace u Vrdniku, kao i mostića koji ih spaja. Ovo je značajan infrastrukturni projekat kako za naselje Vrdnik, tako i za Evropsku prestonicu kulture, s obzirom na to da je planirano uređenje koji će ovaj prostor u potpunosti revitalizovati i pretvoriti u tzv. "open space" - galerijski i izvođački prostor (pozornica na otvorenom, park skulptura, itd.) - rekla je za naš portal Bojana Drinić iz opštine Irig.

Kako je istakla, ovaj projekat predstavlja temelj razvitka kulture u opštini Irig 2019-2021. godine kada će zajedno sa Novim Sadom, Beočinom i Sremskim Karlovcima poneti titulu prestonice kulture.

Sadašnji izgled centra Vrdnika (Foto: Opština Irig)Sadašnji izgled centra Vrdnika
- Nakon dužeg vremenskog perioda centru Vrdnika vratiće se stari sjaj. Kao što je poznato, opština Irig ima veoma bogatu istoriju, a ono što je izdvaja, posebno Vrdnik, jeste 13 različitih nacija koje tu žive. Nakon izrade projektno-tehničke dokumentacije, pristupiće se početku radova, koji se predviđaju za početak 2020. godine. Raspisivanje tendera za izvođače radova takođe zavisi od projektno-tehničke dokumentacije - rekla je Drinić.


Inače, uređenje centra naselja Vrdnik deo je i projekta "Buđenje Fruške gore".

- To je projekat Pokrajinske vlade i Fondacije "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" koji ima za cilj da unapredi kulturne tačke na Fruškoj gori, tako što će kapitalnim infrastrukturnim projektima do 2021. godine godine brojne lokalitete i manifestacije učiniti vidljivijim, dostupnijim i privlačnijim. U sklopu ovog projekta u Irigu je rekonstruisana rodna kuća velikog dramaturga srpske književnosti, Irižanina po poreklu, Borislava Mihajlovića Mihiza, koja je svečano otvorena u martu ove godine - rekla je Bojana Drinić za naš portal.

D. Obradović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.