Izvor: eKapija | Četvrtak, 05.09.2019.| 17:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Jelezovački kolektor trebalo bi da reši problem kišne i fekalne kanalizacije za oko 35.000 građana Voždovca i Rakovice

Radovi na drugoj fazi izgradnje Jelezovačkog kolektora su u toku, a oni bi trebalo da reše problem kišne i fekalne kanalizacije za oko 35.000 građana Voždovca i Rakovice.

- Ovaj kolektor rešiće višedecenijski problem sa septičkim jamama, koji muči meštane naselja Jajinci, Rakovice i dela Kumodraža i upravo to nam je bio podstrek za izgradnju. Vrednost radova je 47 miliona dinara, a trebalo bi da budu završeni za nekoliko meseci - rekao je ministar finansija Siniša Mali, a navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodao je postoji zahtev predsednika opštine Voždovac za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže za naselje Jajinci 1, dužina kanalizacione mreže preko dva kilometra, ukupan broj ulica koje treba da se pokriju mrežom je dest; zatim Kumodraž 1, dužina mreže 15 kiometara, 73 ulice treba da budu pokrivene sekundarnom kanalizacionom mrežom; Jajinci 2, 38 kilometara dužina mreže, a broj ulica koji treba da se pokrije je 224. Za naselje Kumdraž 2 dužina mreže je 9,7 km, a broj ulica koje teba da se pokriju je 63.

- Ukupna vrednost samo za ovih nekoliko naselja je 13 mil EUR - dodao je Mali.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić istakao je da, prema istraživanjima, većina građana Voždovca, upravo kao najveći prioritet ističe izgradnju kanalizacione mreže. Istakao je i da Opština već ima spremne projekte, koji bi trebalo da se sprovode od sledeće godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.