Izvor: Tanjug | Četvrtak, 05.09.2019.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Telekom Srbija sa televizijama internacionacionalizuje domaće serije

(Foto: gnepphoto/shutterstock.com)
Telekom Srbija će zajedno sa nacionalnim televizijama nastupiti u drugoj polovini oktobra na sajmu u Kanu, gde će na nacionalnom štandu pokušati da internacionalizuje serije domaće produkcije, najavio je danas direktor i koordinator za internet i telekomunikacije u Telekomu Vladimir Lučić.

- Svi smo svesni početka velike produkcije serija, pre svega, inicirane konkurencijom između Telekom Srbije i United group i između nacionalnih kanala - rekao je Lučić Tanjugu na regionalnoj konferenciji o trendovima u telekomunicijama i medijima - Digital 2019.

On je na panelu "Humanizam i renesansa: Kako je konkurencija medijskih kuća i provajdera doprinela procvatu scene domaćih tv-serija" rekao da će uskoro na Superstar kanalu biti predstavljeni novi glumci i da će mogim mladim glumcima tek biti data šansa.

- Trend je da imamo nekoliko velikih portala u svetu, a tu su i Dizni, HBO, Epl, Amazon i drugi, koji takođe značajnije ulažu u serije - kazao je Lučić.

Navodi da je cilj Telekom i televizija da se podigne kvalitet serija i da se one internacionalizuju.

- Taj pokušaj biće već na sajmu u Kanu, treće nedelje oktobra, gde će prvi put biti srpski štand sa serijama, koji ćemo zajedno sa nacionalnim televizijama napraviti. Tako da ćemo sledećih godinu dana probati da internacionalizujemo serije - kazao je on.

Kako kaže, na Superstaru će biti emitovane serije u kojima će biti predstavljeno puno mladih glumaca i Telekom će u saradnji sa televizijama pronaći nova lica i mnogima dati šansu.

- Probaćemo i tu da podignemo kvalitet. Naš plan je da izbacimo desetak serija godišnje. To nisu velika ulaganja ako se pogledaju ulaganja Telekoma u razvojne planove, ali za ovu industriju jesu velika - naglasio je Lučić.

Takođe, ističe da se svaka serija radi visokom produkcijom, koju na primer zahteva HBO i slično i dodaje da ni na domaćem tržištu niko neće da gleda domaće serije niske produkcije, s obzirom da mladi gledaju preko interneta strane serije visoke produkcije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.