NavMenu

U Beogradu do septembra 2019. izdate građevinske dozvole za više od 600.000 m2

Izvor: Tanjug Četvrtak, 05.09.2019. 09:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/ilkercelik)Ilustracija
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se u Beogradu, u ovom trenutku, nalazi više od 200 kranova na više od 2.000 aktivnih gradilišta.

Vesić je, gostujući na TV Hepi, rekao da je Grad, zaključno sa 31. avgustom, izdao građevinskih dozvola za više od 600.000 m2, što znači da će Grad do kraja godine, treću godinu zaredom, izdati dozvole za preko milion m2.

U istom periodu ove godine, izdato je i skoro 800 lokacijskih uslova, što znači da će se trend izgradnje nastaviti, jer svaki investitor koji dobije lokacijske uslove zatraži građevinsku dozvolu i počne da gradi, pojasnio je Vesić.

Takođe, u istom periodu ove godine je izdato za oko 30% više lokalcijskih uslova nego u isto vreme lane, kaže Vesić i dodaje da to govori da će građevinski "bum" biti nastavljen i sledeće godine.


- Činjenicu da se ovoliko gradi potvrđuje i podatak da je Grad u prvih osam meseci ove godine od poreza na imovinu naplatio 1,9 milijardi dinara više nego u istom periodu prošle godine. Tako se stope poreza na imovinu, kao i zone, nisu menjale proteklih godina, ovaj rast prihoda je posledica nove izgradnje - podvukao je Vesić.

Vesić je rekao da je danas u Beogradu stopa nezaposlenosti ispod 10%, a pre pet godina je bila 24%, dok je prosečna plata 576 EUR iako je pre godina bila oko 460 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.