NavMenu

Nikola Hajdin dva puta gradio Most slobode u Novom Sadu, da li će most doživeti sudbinu da u nekoliko dana dva puta bude otvoren ?

Izvor: Novosti Ponedeljak, 10.10.2005. 11:52
Komentari
Podeli

“Eto, imao sam takvu sudbinu da jedan most gradim dva puta, prvi put 1976 (izgradnja je trajala 5 godina) a onda, posle 23 godine, kada je srušen u bombardovanju, pozvan sam da učestvujem u njegovoj rekonstrukciji, koja je trajala godinu dana duže od prve izgradnje...” rekao je akademik Hajdin.

E, most je završen i trebalo je da bude otvoren 28.09.2005 u vreme održavanja Druge evropske konferencije podunavskih zemalja u Novom Sadu. Međunarodna zajednica, koja je uložila u rekonstrukciju mosta 40 mil EUR, želela je da učestvuje u otvaranju mosta i predložili su da 11.10 Oli Ren, komesar za proširenje EU bude predstavnik na svečanom otvaranju, uz predsednika Srbije Borisa Tadića i ministra spoljnih poslova Vuka Draškovića. Nezvanično, evropljani nisu želeli da na tom skupu učestvuju predstavnici gradske vlasti na čelu sa gradonačelnicom Majom Gojković.... i onda su 07.10 predstavnici grada, na čelu sa Majom Gojković i rukovodstvom Zavoda za izgradnju grada potpisali dozvolu, prošetali se mostom i pustili ga u upotrebu. Ima li smisla i da li će most ponovo biti otvaran 11.10 ? Zanimljivo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.