NavMenu

Domaći startap Videobolt zatvorio investiciju od 500.000 EUR

Izvor: Startit Sreda, 04.09.2019. 19:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com)Ilustracija
Srpski Videobolt, startap koji stoji iza platforme koja spaja one koji se bave video-produkcijom i one kojima je potreban video, a nemaju nikakva predznanja o kreiranju video-sadržaja, objavio zatvaranje investicije u iznosu od 500.000 EUR. Investiciju je predvodio lokalni investicioni fond South Central Ventures.

Inače, Videobolt je osnovan 2016. godine i od tada je okupio oko 200.000 registrovanih korisnika, a njihovo softversko rešenje poslužilo je za kreiranje gotovo 300.000 videa. Sama platforma je prvenstveno okrenuta marketerima, ali prema rečima CEO-a Momčila Stojkovića plan je da postane dostupna i široj publici. Konkretno, investicija je namenjena razvoju i implementiranju dva nova rešenja za brend menadžere i marketere, kao i frilens dizajnere i marketinške agencije.

Što se tiče prvog, u planu je poboljšanje postojećeg rešenja i kreiranje bržih, efikasnijih i transparentnijih procesa. Druga namera je kreiranje API-ja koji će kompanijama omogućiti da prave personalizovane video-sadržaje u cilju zadržavanja kupaca i povećanja zarade na investirano.


O tome zašto se SC Ventures odlučio na ovaj korak, Jan Kobler, glavni čovek ovog fonda u Beogradu, izjavio je:

- Videobolt na tržište donosi novo i jednostavno rešenje za pojedince i preduzeća koja se bave velikim količinama video-sadržaja. Osim njihovog proizvoda i tehnologije, moram da kažem da je ono što nas je privuklo ovoj kompaniji bila njihova sposobnost bootstrap-ovanja, jer sam i sam bio svedok neverovatnog napretka koji je Videobolt tim uspeo da postigne uz vrlo malo sredstava i u ograničenom vremenskom okviru.

South Central Ventures je do sada investirao u još 11 srpskih startapa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.