Izvor: Tanjug | Sreda, 04.09.2019.| 19:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija Opšte bolnice u Leskovcu biće gotova za dve godine - Od 2016. u ovu zdravstvenu ustanovu uloženo 86 miliona dinara

(Foto: Predsedništvo Srbije)
Rekonstrukcija Opšte bolnice u Leskovcu biće potpuno završena za dve godine, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom boravka u tom gradu. Kako je rekao, ta bolnica će za godinu i po dana dobiti i magnetnu rezonancu.

- Kada se završi fasada i stolarija, oluci i drugo, idemo i na unutrašnji deo - rekao je Vučić prilikom obilaska bolnice u Leskovcu.

Dodao je da će bolnica u Leskovcu biti mnogo lepša i izrazio uverenje da će pacijenti u Leskovcu biti zadovoljniji. Ponovio je da će od novembra medicinski tehničari, to jest medicinske sestre, imati povećane plate za 15%.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je u Opštu bolnicu u Leskovcu od 2016. godine do danas Ministarstvo uložilo 86 miliona dinara. Kako je rekao, bolnica je za poslednje tri godine dobila defibrilator, cistoskop, pacijent monitor, rendgen cevi, mobilni rendgen aparat za potrebe ortopedske operacione sale, kolor dopler, plazma sterilizator, prateću opremu za sterilizaciju, operacionu lampu, opremu za oftamologiju, sistem za sečenje i bušenje velikih kostiju.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo je u opremu uložilo više od 75 miliona dinara.

- U investiciono održavanje koje podrazumeva i sanaciju krova na odeljenjima za onkologiju, bolesti zavisnosti, kao i na kabinetu za neurofiziologiju uloženo oko 11 miliona dinara. U tu sumu novca uračunato je i krečenje i adaptacija mokrih čvorova - rekao je Zlatibor Lončar.

On je dodao da je od maja 2014. do 26. jula 2019. u Opštoj bolnici u Leskovcu na osnovu saglasnosti za zapošljavanje na neodređeno vreme zaposleno 68 ljudi, od čega 31 sestra i tehničar i 21 lekar i farmaceut.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.