Izvor: eKapija | Sreda, 04.09.2019.| 17:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela izgradnja nove deonice Bulevara patrijarha Pavla - Grad priprema tender za vezu od Košutnjaka do Mosta na Adi

(Foto: Beoinfo)
U utorak, 3. septembra počela je izgradnja nove deonice Bulevara Patrijarha Pavla u Rakovici. Reč je o magistralnoj saobraćajnic, preko koje će se povezati Most na Adi sa Spoljnom magistralnom tangentom i budućim mostom preko Ade Huje, a saobraćajnica predstavlja i vezu sa obilaznicom oko Beograda.

- Pre dve godine uradili smo pristupne saobraćajnice za Most na Adi sa novobeogradske strane i spojili Tošin bunar s mostom, a sada je na red došla saobraćajnica prema Košutnjaku. Tek kada sve ovo završimo, možemo da kažemo da je Most na Adi konačno završen - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, prenosi Beoinfo.

Deonica Bulevara patrijarha Pavla, dužine 1.875 metara, prostiraće se od Košutnjaka do Ulice Pere Velimirovića.

- Bulevar će tako imati po dve saobraćajne trake u oba smera, a u sredini će se nalaziti tramvajska pruga postavljena na izdignutoj tramvajskoj baštici. Radovi na izgradnji saobraćajnice veoma su zahtevni i obuhvataju polaganje četiri kilometra šina i isto toliko elektrovodova, zatim postavljanje 49 stubova kontaktne mreže na kojima će se nalaziti i javno osvetljenje povezano sa preko 3,5 kilometara kablova za napajanje, a ispod saobraćajnice biće položeno oko devet kilometara vodovodnih i kanalizacionih cevi. Geotehnička istraživanja su pokazala da postoji visok nivo podzemnih voda, tako da će se tlo ispod saobraćajnice zameniti. S obzirom na predviđeno teško saobraćajno opterećenje, ispod kolovoza će se vršiti iskopi i zamena materijala na dubini od oko jedan metar - poručio je zemanik gradonačelnika, dodajući da je vrednost ovog posla 1,385 milijardi dinara.

Duž trase nove deonice bulevara predviđena su po dva stajališta javnog prevoza opremljena urbanim mobilijarom, kod Ulice Pere Velimirovića i kod Mosta za Prokop. Tokom trajanja radova, nijednog trenutka neće biti zaustavljanja postojećeg saobraćaja, koji će se normalno odvijati putem kojim sada ide.

- Kada završimo dve potpuno nove trake i tramvajske šine, postojeći saobraćaj prebacuje se na njih, a tada će se rekonstruisati postojeće trake. Na kraju, imaćemo direktnu vezu Rakovice sa Mostom na Adi preko modernog bulevara sa četiri saobraćajne trake, što će značajno rasteretiti saobraćaj u ovom delu grada i smanjiti gužve koje postoje - kazao je Vesić.

Kako bi izgradnja Bulevara počela, najpre je bilo neophodno izmestiti korito Topčiderske reke, što je Grad Beograd radio prethodne godine.

- Prošle godine smo izmestili korito Topčiderske reke, uredili ga i tako dobili prostor za izgradnju novog bulevara. Uradili smo novi most na Pere Velimirovića i zacevili Kaljavi potok - rekao je Vesić i dodao da se Bulevar patrijarha Pavla nalazi na novoj unutrašnjoj obilaznici u Beogradu koja će povezivati Most na Adi sa novim mostom kod Ade Huje, koji će početi da se gradi 2021. godine.

- Da bismo povezali ova dva mosta, neophodno je da proširimo ulice Pere Velimirovića, Borsku, Crnotravsku, Save Maškovića, petlju Lasta, a potom preko Malog Mokrog Luga i zaobilazeći Mirijevo da dođemo do mosta kod Ade Huje. Sve ove ulice će biti proširene i imaće četiri saobraćajne trake - istakao je Vesić.

Vesić je dodao da Grad Beograd priprema tender i za izgradnju poslednje deonice Bulevara patrijaha Pavla - od Košutnjaka do Mosta na Adi.

- Kako bismo obezbedili vezu i ovog bulevara sa Mostom na Adi, koristićemo postojeći železnički koridor da ne bismo ulazili u Topčiderski park. Radimo na projektovanju i rešavanju imovine i čim to završimo, raspisujemo tender i za ovu deonicu - naglasio je Vesić, podvlačeći da će svi ti dodatni radovi oko Mosta na Adi grad koštati dodatnih od 120 do 140 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.