NavMenu

Tri regionalne kompanije izabrane za nadzor izgradnje TE Banovići - Vrednost ugovora 7,15 mil EUR

Izvor: Indikator Sreda, 04.09.2019. 12:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: zhangyang13576997233/shutterstock.com)Ilustracija
Hrvatska kompanija Institut IGH je, kao član zajednice ponuđača, u kojoj su još STEAG Energy Services i SGS Beograd, potpisao ugovor s Rudnicima mrkog uglja (RMU) Banovići o nadzoru nad izgradnjom Termoelektrane Banovići, a vrednost tog ugovora je 7,15 mil EUR, izvestili su u utorak, 3. septembra, iz IGH.

Reč je o ugovoru o nabavci usluga nadzornog organa nad sprovođenjem ugovora o inženjeringu, nabavci i izgradnji – EPC za Termoelektranu Banovići, blok 1-350 megavata (MW) koji je sklopljen po sprovedenom otvorenom postupku javne nabavke, ističu iz Instituta IGH.

Kako navode, ugovor o nadzoru zasnovan je na principu "ključ u ruke", njegova je vrednost 7,15 mil EUR i odnosi se na usluge iz tri grupe poslova – revizije projektne dokumentacije EPC ugovora, nadzora nad izvođenjem radova na gradilištu i nadzora nad proizvodnjom postrojenja i opreme u radionicama, kao i isporukom opreme za buduću termoelektranu.

Institut IGH je angažovan za usluge revizije projektne dokumentacije, stručni nadzor nad izvođenjem građevinskih radova i dela poslova QA/QC nad montažom čeličnih konstrukcija na gradilištu.

Rok izvršenja ugovora je 40 meseci, a svrha mu je osiguravanje kvalitetnog praćenja realizacije projekta i sprovođenje svih kontrola i ispitivanja ugrađenih materijala i opreme u postrojenje novog bloka, kako bi se postigao visoki standard i kvaliteta izvođenja radova odabranog izvođača Dongfang Electric Corporation Limited DEC iz Kine, ističu iz IGH.

Ukupna vrednost investicije u RMU Banovići iznosi 412,4 mil EUR, zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.