NavMenu

Rekonstrukcija puta između mesta Novi Kozarci i Rusko Selo privodi se kraju - U planu i izgradnja prečistača otpadnih voda

Izvor: RTV Utorak, 03.09.2019. 17:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)Ilustracija
Za rekonstrukciju 900 metara puta između mesta Novi Kozarci i Rusko Selo nadomak Kikinde, lokalna samouprava izdvojila je više od 15 miliona dinara. Očekuje se da se ova deonica završi krajem meseca. Pored toga, plan sanacije saobraćajne infrastrukture u kikindskim selima obuhvatio je i jednu ulicu u Banatskom Velikom Selu i jednu u Novim Kozarcima.

Put koji spaja kikindska mesta Rusko Selo i Novi Kozarci biće u potpunosti saniran. Asfaltiraju se i glavne seoske ulice, koje spajaju dva centra. Ukupna vrednost ove investicije je oko 60 miliona dinara. Prethodno su spojene vodovodne mreže, ali tu se ne staje.

- Predviđeno je i da se asfaltiraju deo Ulice Bratstva Jedinstva u Ruskom Selu i nastavak puta prema Novim Kozarcima. Trasa je duga oko kilometar - kaže Dušan Marjanović, predsednik MZ Rusko Selo.

- U planu je i prečistač vode, zajednični za Rusko Selo i Kozarce. Samim tim, značaj tog zajedničnog povezivanja je mnogo velik, jer mislim da ćemo tako lakše dolaziti i do sredstava, jer ćemo biti brojniji - kaže Dragoljub Ćosić, predsednik MZ Novi Kozarci.

U Novim Kozarcima aktuelna je i rekostrukcija Krajiške ulice. Za deonicu od 980 metara, iz gradskog budžeta Kikinde izdvijeno je blizu pet miliona dinara. Za meštane ovog sela, veoma je važno da ova ulica, koja je treća po veličini u Novim Kozarcima, bude funkcionalna.


Radno je i u Banatskom Velikom Selu, gde se sanira Ulica Vuka Karadžića, koja se nalazi u centru mesta i veoma je prometna. Trenutno su završeni poslovi skidanja bankina i radi se grebanje asfaltnog zastora.

- Potreba je bila da se izvrši rekonstrukcija. Kao što možete da vidite, radovi teku i tako potižemo nivo kvaliteta u Velikom Selu, za koje možemo da kažemo da je na dobrom nivou - kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Vrednost ove investicije, koja obuhvata oko 700 metara puta je nešto više od 3 miliona dinara. U planu je i da se rekonstruišu još dve ulice, a prioritet je stavljen na najnaseljenije delove sela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.