Izvor: eKapija | Utorak, 03.09.2019.| 15:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Svečano otvaranje manifestacije Dani Republike Srpske 4. septembra u Beogradu

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik otvoriće u sredu, 4. septembra, u 20 sati, u Narodnom pozorištu u Beogradu sedmu manifestaciju Dani Republike Srpske u Srbiji.

Očekuje se da će svečanom otvaranju prisustvovati najviši zvaničnici Srbije i Srpske, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, članovi diplomatskog kora, članovi Srpske akademije nauka i umetnosti i Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske, generali vojske i policije Srbije i Srpske, istaknuti umetnici, naučnici, sportisti...

U umetničkom delu programa na svečanom otvaranju biće izveden muzičko-dramski program "Pohvala srpskoj zemlji, srpskom narodu i srpskom jeziku", po scenariju Milovana Vitezovića i u režiji Dragana Elčića, uz učešće glumaca, muzičara i igrača iz Republike Srpske i Srbije, saopštili su iz Predsedništva BiH.

Ova manifestacija, koja građanima Srbije svake godine kroz zanimljive programe predstavi kulturu, umetnost, nauku, prosvetu i privredu Republike Srpske, ove godine će imati 24 programa u više od 30 izvođenja u 21 gradu i opštini u Srbiji – od Subotice do Vranja, od Užica do Vršca.

U programima ovogodišnje manifestacije Dani Republike Srpske u Srbiji tokom sedam dana, od 4. do 10. septembra, Republiku Srpsku će predstaviti naučne, kulturne i umetničke institucije iz svih delova Republike Srpske – od Prijedora i Banjaluke, preko Doboja i Brčkog, do Bileće i Trebinja – a nastupiće i samostalni umetnici, glumci i književnici.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.