NavMenu

Počelo uklanjanje divlje deponije u Ripnju - Za rešavanje problema odlaganja otpada Beograd izdvojio 10 miliona dinara

Izvor: eKapija Utorak, 03.09.2019. 15:17
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
U Ripnju je počelo uklanjanje jedne od najvećih divljih deponija na teritoriji Beograda, a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je tom prilikom da u glavnom gradu ima između 40 i 50 deponija slične veličine.

- U ovoj godini Gradska čistoća je rešila problem odlaganja oko 7,5 hiljada kubnih metara otpada, a Grad Beograd je opredelio oko 10 miliona dinara za ovaj rad. Kao odgovorno društvo moramo da se bavimo problemom divljih deponija i ekologijom, i to strateški dugoročnije. Vrlo je važno da se podigne svest i da građani partnerski sa Gradom Beogradom učestvuju u rešavanju ovog problema, s obzirom na prethodna iskustva kada se deponije očiste, a vrlo brzo se posle toga ponovo donese smeće i problem se ponavlja - rekao je gradonačelnik, prenosi Beoinfo.

On je ukazao da su deponije izvor mogućih zaraza, ali i da se na ovakvim lokacijama proizvodi metan koji na direktan način utiče na stvaranje efekta staklene bašte i klimatske promene.

- Zajedno sa Sekreterijatom za zaštitu životne sredine, Gradakom čistoćom, Zelenilom i ostalim gradskim službama, u narednom periodu uložićemo veliki napor da krenemo u rešavanje problema divljih deponija. Osim što je važno da podignemo svest ljudi, takođe je važno da se kaznena politika sprovodi i da ljudi koji ne poštuju zakon budu kažnjeni. Jedino ćemo na taj način rešiti problem - naveo je Radojičić.


On je izrazio želju da Beograd bude čistiji i zdraviji, te da je ovo jedan od važnih zadataka u realizaciji tog cilja.

Gradonačelnik je poručio da će naredne nedelje zajedno sa saradnicima ponovo doći na ovu lokaciju, kako bi se uverio da je deponija uklonjena. U Ripnju, inače, živi više od 15 hiljada ljudi, te je ovo veoma značajno za njihovo zdravo okruženje jer naselje obiluje zelenilom, dodao je gradonačelnik.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.