NavMenu

Otvorena vinarija u Vraniću, poznata po vinu DiMASiD 2013, koje je osvojilo srebrnu medalju na Decanteru

Izvor: Vino.rs Utorak, 03.09.2019. 14:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alexander Chaikin/shutterstock.com)Ilustracija
Vinarija Momčila Trišića otvorena je u Vraniću, selu nedaleko od Beograda. Ova malena, ali već u svetu veoma prepoznata vinarija, proletos je na Decanteru osvojila srebrnu medalju za vino DiMASiD 2013 dobivši čak 94 poena, tek korak iza zlata.

Odnos sorti u ovom vino gotovo je identičan onome koje crne sorte imaju u Trišićevom vinogradu: 75% kabernea, 20 % je merloa, a ostatak kaberne fran.

Vinariju čine ukusno nameštena gostinska, degustaciona sala, doksat u etno maniru, pomoćne zgrade, detalji poput česme nalik na burence vina i vedro.

Talasasti vinogradi nalaze se u svim pravcima oko vinarije. Tu je i mala, ali veoma visoka šuma, dedovina i znak poštovanja tradicije. U tom smislu je i novo crveno vino Pantelija rađeno u čast pradede rođenog u 19. veku.


- Vinograde podižemo od 2008. godine, vinariju od 2012. a prateći objekat za prijem gostiju od 2017. godine, te smo danas konačno zatvorili krug. Vinograd, u kojem preovladava kaberne ispred šardonea, danas zauzima oko dva hektara. Uz pomenuti šardone probali smo i rajnski rizling. Kapacitet podruma je 30.000 litara, dok je proizvodnja maksimalno oko 10.000 boca - kaže Trišić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.