Izvor: eKapija | Utorak, 03.09.2019.| 10:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Resalta, u saradnji sa kompanijom Luneos, širi poslovanje na Poljsku

Ilustracija (Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Resalta započinje poslovanje u Poljskoj, u saradnji sa firmom Luneos. Kroz ovaj poduhvat ulazi u sledeću fazu širenja poslovanja na međunarodnom tržištu.

Kako se navodi u saopštenju, zajedničko ulaganje će objediniti snage dve kompanije, sa ciljem da primene ambiciozni projekat gasovoda u Poljskoj, sa jakim fokusom na kombinovanu toplotnu i električnu energiju u industrijskom segmentu.

- Tehnička stručnost i prethodno iskustvo Resalta na takvim projektima, u kombinaciji sa Luneosovim znanjem o poljskom tržištu, omogućiće obema kompanijama da prošire svoje poslovanje i ponude svojim klijentima širi portfolio usluga i rešenja - dodaje se.

- Resalta je srećna što je našla snažnog partnera za sledeći korak svog međunarodnog širenja, sa zajedničkim vrednostima, ambicijama i velikom stručnošću. Poljska je među najvećim tržištima u Evropi i verujemo da je njen potencijal za energetsku efikasnost i razvoj obnovljivih izvora energije ogroman. Radujemo se što ćemo se suočiti sa ovim izazovom zajedno sa Luneosom - rekao je Luka Komazec, generalni direktor Resalte.

Zbignjev Prokopovič (Zbigniew Prokopowicz), generalni direktor Luneos-a, istakao je da mu je izuzetno drago što sarađuju sa ekspertnim partnerom, koji donosi značajno iskustvo i dragocenu stručnost:

- Posmatrajući trenutne promene na energetskom tržištu, shvatamo veliki izazov sa kojim se suočavaju poljske kompanije. Potraga za modernim, orijentisanim ka budućnosti i sopstvenim izvorima energije, prirodni je smer razvoja. Verujemo da zajedničko ulaganje sa Resaltom stvara vrlo dobru poziciju za Luneos da ponudi odgovarajuća rešenja za naše klijente.

Luneos je vodeći partner u prenosu energije na poljskom tržištu, koji nudi sveobuhvatnu uslugu u pripremi, finansiranju, sprovođenju i servisiranju investicija u oblasti LED rasvete i fotonaponskih instalacija. Ulažu u energetsku nezavisnost velikih i srednjih preduzeća, pružajući alate za optimizaciju energije, bez ulaganja klijenta.

Njihove kombinovane aktivnosti imaju za cilj smanjenje troškova energije i troškova emisije CO2, uz želju za postizanjem energetske nezavisnosti.

Za Resaltu ovo zajedničko ulaganje obeležava ulazak na tržište Poljske, devetu zemlju u kojoj će kompanija poslovati.

Resalta je vodeća kompanija koja se bavi energetskom efikasnošću i obnovljivim izvorima energije. Prisutna je u jugoistočnoj Evropi u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Italiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji.

Dinamična, brzorastuća kompanija, sarađuje sa javnim i privatnim klijentima na finansiranju, dizajniranju i realizaciji projekata, koji smanjuju potrošnju energije, smanjuju emisiju CO2 i promovišu održivost, istovremeno stvarajući uštedu troškova.

Do sada je kompanija realizovala preko 180 energetskih projekata za preko 120 klijenata i nastavlja da širi svoj portfolio proizvoda i usluga.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.