Izvor: Capital | Ponedeljak, 02.09.2019.| 16:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Najveći svetski proizvođač kanabisa želi da investira u Severnu Makedoniju

(Foto: Andris Tkacenko/shutterstock.com)
Američki milioner Majk Straumetis, najveći svetski proizvođač kanabisa, izjavio je da je u Severnoj Makedoniji moguće otvoriti 30.000 do 40.000 radnih mesta u toj industriji u naredne dve do tri godine.

Straumetis je svoje biznis ideje objavio u videu na Instagramu posle posete Severnoj Makedoniji, tokom koje se sreo sa premijerom Zoranom Zaevom i ministrom zdravlja Venkom Filipčeom.

- Ova zemlja ina neverovatan kapacitet za biznis sa kanabisom, kao nijedna druga u Evropi. Oduševljen sam i ljudima koje sam upoznao. Zaista su vredan narod i ovaj biznis je za njih velika šansa - istakao je Big Majk.

Straumetis, koji je posle kraće posete Sjevernoj Makedoniji u koju je doleteo privatnim avionom, poručio da jedva čeka da se vrati i da precizira biznis planove o kojima je razgovarao i ojača partnerstvo ovom novom šansom za Severnu Makedoniju i "kanabis zajednicu".

Severna Makedonija je pre par godina legalizovala prozvodnju marihuane u medicinske svrhe kao 14. evropska država.

Mediji izveštavaju da veliki deo kompanija koje imaju licencu za kanabis, u vlasničkoj strukturi imaju strance, a dve kompanije pripadaju članovima porodice Zaev.

Zvanične informacije iz vlade Severne Makedonije o susretima sa Big Majkom nisu date, a premijer Zaev je u subotu u parlamentu uspeo da izbegne da odgovori i na pitanja opozicionih poslanika o tome.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.