Izvor: eKapija | Ponedeljak, 02.09.2019.| 13:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

U planu kompletna rekonstrukcija ili gradnja nove škole u novosadskom naselju Satelit

Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)
Novosadsko naselje Satelit uskoro bi trebalo da dobije potpuno novu osnovnu školu, najavili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom posete OŠ "Miloš Crnjanski".

S obzirom na to da uslovi za rad trenutno nisu zadovoljavajući, Mirović i Vučević su najavili ili potpunu rekonstrukciju ili izgradnju novog objekta te obrazovne ustanove, navodi se na sajtu Grada.

- OŠ "Miloš Crnjanski" nam je jedan od prioriteta, objekat je u veoma lošem stanju, a urbanisti će nam reći da li je opravdano da gradimo u dvorištu nov objekat, pa da kasnije na mestu postojećeg budu izgrađeni sportski tereni. Mi navijamo za tu opciju kako bi Satelit dobio najmoderniju školu koja bi bila tako projektovana da đaci mogu da je pohađaju u jednoj smeni. Razgovarali smo i sa direktorima drugih škola u Novom Sadu o tome šta sve možemo da učinimo kako bismo poboljšali uslove za rad, a nama u Gradu je, između ostalog, u agendi proširenje OŠ "Ivan Gundulić" na Podbari - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.