Izvor: Energetski portal | Nedelja, 01.09.2019.| 14:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prvi Festival grožđa, uz vožnju Ćirom, biće održan u Limljanima u Crnoj Gori

Ilustracija (Foto: Lukasz Szwaj/shutterstock.com)
Prvi Festival grožđa biće održan u Limljanima u Baru, 6. septembra. Osim u dobrim vinima, a posetioci će moći da uživaju i u vožnji turističkim vozićem Ćirom, na relaciji Virpazar - Boljevići - Limljani - Virpazar.

- Na Festivalu grožđa, Ćiro će prve goste iz Virpazara dovesti do vinarije Klisić u Limljanima - rekli su portalu Jedro u Turističkoj organizaciji Bar.

Kako podsećaju iz TO, ova turistička ponuda bi trebalo da podseti na bogatu istoriju sela Limljani, koje je u minulim vremenima zbog broja železničkih stanica na kojima se zaustavljao ovaj voz upisan i u Ginisovu knjigu rekorda.

Naime, ovo crmničko selo, u vreme knjaza Nikole, imalo je pet železničkih stanica, a kroz selo Ćiro je vozio dva i i po sata.

Kako su dodali u toj organizaciji, Festival grožđa ima za cilj promociju vina, grožđa, vinograda i vinogradara:

- Tog dana na brojnim štandovima će svoja vina predstaviti vinari iz crmničkog kraja, a prisutni će moći da kupe i razne domaće proizvode i suvenire. Posetioci će biti u prilici da vide, i ukoliko žele učestvuju, u tradicionalnom gaženju grožđa, a za ovu priliku Turistička organizacija Bar će obezbediti i besplatno grožđe za degustaciju.

Za ovu manifestaciju pripremljen je i kvalitetan kulturno-zabavni program.

Organizator Festivala je Turistička organizacija Bar, pod pokroviteljstvom Opštine Bar, a u saradnji sa MZ Crmnica, vinarima, vinogradarima i lokalnom privredom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.