NavMenu

Počeli radovi u novoj industrijskoj zoni u Užicu - Gradi se glavni kolektor kanalizacione mreže

Izvor: eKapija Nedelja, 01.09.2019. 15:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: docter_k/shutterstock.com)Ilustracija
Počeli su prvi radovi u novoj industrijskoj zoni u naselju Bela Zemlja, koji se odnose na izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione infrastrukture. U ovoj fazi radova uz postrojenje biće izgrađeno i 1,4 km glavnog kolektora kanalizacione mreže.

Vrednost te investicije je 48,3 miliona dinara, a finansiraju je Grad Užice i Ministarstvo privrede. Оd Ministarstva је dobijeno 20,1 milion dinara, a ostalo je učešće Grada.

Izvođač je užička firma Jedinstvo, koja ima rok 90 kalendarskih dana da završi radove, navodi se na sajtu Grada.

- Ova kanalizaciona mreža i postrojenje će, osim privrednih objekata buduće industrijske zone, obuhvatiti i dva naselja na Beloj Zemlji, Čair 1 i Čair 2, u kojima živi oko 800 stanovnika. Ubrzano se radi na izradi projektne dokumentacije za kanalizacionu mrežu ostalog dela naselja Bela Zemlja, kako bi se iz sredstava Nacionalnog investicionog plana ona u narednom periodu kompletirala - rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Dodao je da je završen tender za izradu projektne dokumentacije za glavnu saobraćajnicu u okviru buduće industrijske zone, pa se očekuje da već početkom naredne godine, uz pomoće Vlade, budu završeni i ti radovi.

Projekat internih saobraćajnica radiće Bauhaus iz Kraljeva, a ugovorena vrednost je gotovo 1.300.000 dinara sa PDV-om. Ugovor važi do ispunjenja obaveza.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.