Izvor: eKapija | Nedelja, 01.09.2019.| 16:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

U planu izgradnja dodatnih 30.000 m2 u okviru Naučno tehnološkog parka Beograd - Novi hab nastaje i u prostoru Stare šećerane

Naučno tehnološki park Beograd
Naučno tehnološki park Beograd biće proširen sa postojećih 11.500 m2 na novih 30.000 m2, najavio je Dragomir Petronijević, član Gradskog veća Beograda.

- Naučno tehnološki park Beograd ponos je svih nas i danas ga sa punim pravom zovemo "fabrika ideja". Naime, u sklopu Naučno tehnološkog parka Beograd na Zvezdari imamo 70 kompanija koje zapošljavaju 700 inženjera, a koji su prošle godine ostvarili profit od 20 mil EUR - rekao je Petronijević na konferenciji Susret Beograda i Beča.

Kako je istakao, postojećih 11.500 m2 postalo je tesno za sve one koji žele da posluju u Naučno-tehnološkom parku, pa je u planu i njegovo proširenje.

- Imamo plan da u saradnji sa Vladom Srbije, upravo su potpisani i ugovori, izgradimo dodatnih 30.000 m2 za potrebe Naučno-tehnološkog parka. Radovi će se odvijati u dve faze kojima ćemo otvarati taj prostor. Naravno, u tom međuperiodu otvaraćemo i nove prostore u Beogradu, gde ćemo ponuditi mladim ljudima da ostanu ovde - najavio je Petronijević.

Kako je istakao, postoji i značajna saradnja sa brojnim habovima i najavio da je u planu i da se od Stare šećerane takođe napravi jedan veliki hab.

D. O.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.