NavMenu

EPS traži partnera za izgradnju vetroparka u Kostolcu

Izvor: eKapija Petak, 30.08.2019. 08:19
Komentari
Podeli
JP Elektroprivreda Srbije raspisala je međunarodno javno nadmetanje, sa postupkom prekvalifikacije, za nabavku robe, usluga, radova i povezanih usluga za "Projekat obnovljivih izvora energije - Vetropark Kostolac". Kako se navodi u tenderu, izgradnja vetroparka finansiraće se iz sredstava KfW banke.

Projekat obuhvata vetropark instalisane snage 66 MW u Kostolcu, na reci Dunav. Cilj projekta je povećavanje i divezifikacija energetskih resursa i doprinos proizvodnji električne energije u Republici Srbiji, bez emisije štetnih gasova, a samim tim i negativnih uticaja na životnu sredinu.

U tenderu se navodi i da je projekat napredovao, završena je Studija o proceni uticaja na životnu sredinu Studija opravdanosti sa idejnim projektom za vetroelektranu Kostolac i Idejno rešenje za interne saobraćajnice. Takođe, dobijena je i građevinska dozvola za većinu projekata.

Ceo projekat podeleljen je na dva tendera. Prvi se odnosi na vetroagregate, temelje i elektirčne radove. Glavni obim posla ovde se odnosi na vetroelektranu sa 20 vetroagregata maksimalnom visinom rotora 117 metara, maksimalnom visinom vetroagregata 180 metara i ukupnom snagom od 66 MW. Pored vetroagregata, planirana je i izgradnja trafostanice 35/110 kV, zgrade trafostanice i upravne zgrade. Više o tenderu pročitajte OVDE.

Drugi tender odnosi se na građevinske radove - interne saobračajnice i priključci na državne puteve, projektovanje i izgradnja internih saobraćajnica i projektovanje i izgradnja priključaka na državne puteve. Opširnije o tom tenderu pogledajte OVDE.

U opsiu glavnog obima posla navodi se da je za interne saobraćajnice koje su koncipirane u Idejnom rešenju potrebno uraditi svu neophodnu investiciono-tehničku dokumentaciju potrebnu za njihovu izgradnju. Prilikom projektovanja i izgradnje internih saobraćajnica u okviru kompleksa Vetroelektrane Kostolac potrebno je ispuniti sve neophodne parametre radi dopremanja delova vetrogaregata do platoa za montažu istih. Takođe, neophodno je uraditi i investiciono tehničku dokumentaciju radi izgradnje četiri priključka na državne puteve.

Rok za podnošenje ponuda je 1. oktobar 2019. godine u 12 časova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.