NavMenu

Srpske firme na sajmu hrane „Anuga“ - velika šansa za domaći izvoz

Izvor: Pregled Petak, 07.10.2005. 15:27
Komentari
Podeli

U nemačkom gradu Kelnu u nedelju, 8. oktobra, otvara se jedan od najznačajnih svetskih sajmova hrane pod nazivom „Anuga“, koji će trajati do 12. oktobra. Zahvaljujući pozitivnom prošlogodišnjem iskustvu sa nastupom domaćih firmi na prehrambenom sajmu u Parizu (SIAL 2004), Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) je i ove godine obezbedila zajednički nastup naših preduzeća. Ovogodišnji nastup organizovan je u saradnji sa nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GTZ), a finansijsku podršku je obezbedilo srpsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U Kelnu će nastupiti deset prehrambenih i konditorskih proizvođača iz Srbije: „Polimark“, „Arex“, „Aroma“, „Marni“, „Foodland“, „Agranela“, „Marbo“, „Pionir“, „Atle“ i „Higlo“. Ove firme će se „boriti“ u oštroj konkurenciji pre svega sa azijsko-pacifičkim proizvođačima hrane, kao i izlagačima iz istočnoevropskih zemalja, što su dve grupacije sa najvećim porastom broja izlagača od poslednjeg održanog sajma.

Iz SIEPA ističu da će ovo biti korisno iskustvo za naše izvoznike, budući da se na upravo ovakvim sajmovima najviše može naučiti o izvoznom marketingu od „prekaljenih“ svetskih izvoznika.

Očekivanja SIEPA su da će sajam u Kelnu za srpska preduzeća biti uspešniji od prethodnih. U centru pažnje na ovogodišnjoj „Anugi“ biće organska, zdrava i rashlađena hrana, kao i saradnja između proizvođača sa različitih kontinenata. Svoje proizvode izložiće ukupno 6.300 firmi, iz 108 zemalja sveta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.