NavMenu

Entelo akvizirao kompaniju ConveyIQ - Američki startap sa razvojnim timom u Beogradu

Izvor: Startit Četvrtak, 29.08.2019. 15:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
Entelo, kompanija čiji je glavni proizvod SaaS platforma za regrutere i menadžere ljudskih resursa, objavila je akviziciju američke kompanije ConveyIQ, koja poseduje kancelarije u Beogradu i Njujorku.

ConveyIQ stoji iza softvera za komunikaciju sa potencijalnim zaposlenima i automatizaciju procesa zapošljavanja za velike kompanije. Ovom akvizicijom, kako navode iz kompanije Entelo, kompanija će biti u prilici da ponudi sveobuhvatan program za upravljanje procesom zapošljavanja od početka do kraja.

Uporedo sa akvizicijom (čiji iznos za sada nije poznat), Entelo je podigao nove runde investicija od već poznatih investitora: Battery Ventures, Shasta Ventures, USVP, 3TS Capital Partners, SC Ventures i StarVest Partners.

Jedna od promena koje donosi akvizicija biće da će CEO ConveyIQ-a, Danijela Veinblat preuzeti ulogu predsednika i CPO-a, CTO Endru Šafer će postati CTO u Entelo-u, a Lari Marfi će u Entelo-u postati CFO.

Zajedno, ove organizacije pružaju rešenja za više od 600 kompanija, kao što su Target, Amazon, NBCUniversal, HubSpot i Charles Schvab - koje koriste Entelo ili ConveyIQ za automatizaciju procesa regrutacije i selekcije kandidata i povećanje njihovog učešća u istom.

Entelo je kompanija koja primenjuje prediktivnu analitiku i AI i kako bi pomogla kompanijama da nađu i angažuju najtalentovanije ljude za određenu poziciju. Organizacije poput Targeta, Northropa Grummana i Ciscaneke samo su neke od onih koje koriste Entel-ovu aplikaciju koja je namenjena stvaranju timova sa visokim stepenom učinka.


Kompanija Convey IQ se trudi da ponudi jedinstvenu i integrisanu digitalnu platformu za komunikaciju sa kandidatima, zakazivanje i održavanje razgovora za posao, čime se čitav proces automatizuje. Njena aplikacija Applicant Communication Studio nudi integrisano rešenje za komunikaciju sa kandidatima, automatizovano zakazivanje i digitalno vođenje razgovora za posao, čime se olakšava regrutovanje kandidata.

ConveyIQ trenutno broji više od 140 klijenata među kojima su: Kaplan, Lush, Proscribe, Dentsu Aegis, Warby Parker i HubSpot, a u novembru prošle godine ova kompanija dobila je investiciju od 5.5 miliona dolara od SC Ventures-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.