Izvor: Blic | Sreda, 28.08.2019.| 16:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Trolejbuski depo sa Dorćola biće premešten pored pogona GSP-a na auto-putu ka Nišu

Ilustracija
Trolejbuski depo sa Dorćola u Beogradu biće premešten na lokaciju neposredno pored pogona GSP-a Kosmaj 1 na auto-putu ka Nišu, predviđeno je nacrtom plana detaljne regulacije.

Površina obuhvaćena ovim planom iznosi oko 58 hektara, navodi se na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, gde je i objavljen javni uvid u plan detaljne regulacije područja između ulica Stefana Prvovenčanog, Vojislava Ilića, Mokroluške nove i Kružnog puta Padina.

Dorćol je saobraćajni pogon GSP Beograda, koji se koristi za solo i zglobne trolejbuse i solo elektrobuse. U tom pogonu se nalaze svi trolejbusi i elektrobusi koje GSP ima.

Svi zainteresovani mogu do 26. septembra da iznesu svoje pisane primedbe, a javna sednica Komisije za planove Skupštine grada, zakazana je za 24. oktobar u zgradi Gradske uprave.

- Izmeštanje postojećeg depoa iz centralnog gradskog područja na Dorćolu omogućilo bi korišćenje atraktivnog zemljišta za druge namene - navodi se u dokumentu.

Dodaje se i da bi smanjenje nivoa zagađenja i buke doprinelo zaštiti životne sredine i poboljšalo uslove života i rada u okolini stare lokacije depoa.

- Takođe, izgradnja novog depoa u kome bi bili poboljšani uslovi rada zaposlenih, uz primenu savremenih sistema za održavanje vozila, dovela bi do podizanja nivoa usluge prevoza putnika. Istovremeno, omogućiće se sanacija neplanski izgrađenog naselja unutar visoko naponske dalekovodne mreže - piše u dokumentu.

Između postojećeg pogona Kosmaj 1 i ulice Vladimira Tomanovića planira se saobraćajna površina u okviru koje će se nalaziti budući trolejbuski depo Kosmaj 2.

U okviru ovog pogona, pored stacioniranja i održavanja trolejbusa, biće smeštena, dopunjavana energijom i održavana i elektrobus vozila.

Pored pogona Kosmaj 2 planira se i lokacija Mala auto-komanda predviđena za smeštanje postojećih sadržaja GSP Beograd: ugovoreni prevoz i unutrašnji transport, centralni remont i elektro-građevinska operativa.

Osim objekata potrebnih za funkcionisanje ovih sadržaja, kaže se, potrebna je i izgradnja parkinga za vozila GSP Beograd i putničkih vozila zaposlenih, kao i određenih sadržaja koji će biti zajednički za Malu auto-komandu i Kosmaj 2.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.