Izvor: eKapija | Sreda, 28.08.2019.| 11:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izložba 250 zvona za 25 godina rada Adizes SEE

Ilustracija (Foto: Pixabay / 3D_Maennchen)
Izložba zvona održaće se u Beogradu, u sklopu obeležavanja 25 godina rada Adizes SEE.

Organizatori objašnjavaju da se ne zna tačno kada je zvono uvedeno kao alat za označavanje početka i kraja radnih sesija u praksi Adizes Instituta. Kao datum se pominje 1971. godina, kada je dr Adizes počeo svoju konsultantsku karijeru ili koja godinu kasnije.

- Na prostore bivše Jugoslavije zvono je sigurno došlo 1994. godine, kad je osnovan Adizes Southeast Europe i tih godina jedini primerak sa ugraviranim Adizes je brižljivo čuvan nakon svakog sastanka sa klijentima - navodi se na ASEE sajtu.

Dodaje se da je danas običaj da svaki direktor po završetku prvog radnog viđenja dobije na poklon zvono kao podsetnik na sva pravila i uputstva koja su neophodna da bi sastanci koje on vodi bili što efikasniji i efektivniji.

Godine 2001. na poklon je stiglo zvono sa statuom Maneken Pis. Od tada zaposleni, klijenti, prijatelji ASEE sa svojih putovanja, sa svih kontinenata, sa buvljih pijaca, antikvarnica, obogaćuju kolekciju turističkih, kućnih, trpezarijskih, brodskih, cevastih zvona, praporaka, klepetuša, gongova.

Po poslednjem brojanju iz avgusta 2019. trenutno ih 1.218 ulepšava kompanijski prostor u Novom Sadu.

U beogradsku kancelariju biće doneto izabranih 250. Izložba je otvorena od 27. do 29. avgusta od 11 do 18 sati, odnosno od 3. do 5. septembra u isto vreme, u ulici Kralja Milana 25/IV.

- Biće organizovan i "Tužni đački dan" u subotu 31. avgusta od 10 do 14 sati, gde zainteresovani mogu da povedu decu koja su nervozna pred novi početak školske godine - dodaje se.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.