NavMenu

Političku školu u Kumrovcu Kinezi pretvaraju u kongresni centar - Investicija teška 27 mil EUR

Izvor: eKapija Sreda, 28.08.2019. 09:57
Komentari
Podeli
(Foto: imovina.gov.hr)
Kinezi su u junu ove godine za 1,9 mil EUR kupili hotel Zagorje, bivšu Političku školu Josip Broz Tito u Kumrovcu, od kojeg žele da naprave hotel sa četiri zvezdice i kongresni centar.

Kineska kompanija Zhongya Real Estate planira da 2020. godine započne građevinske radove na turističkom projektu u Hrvatskoj vrednom 200 miliona kuna (oko 27 mil EUR), izjavila je osnivač kompanije Jiang Yu.

- Planiramo da izgradimo hotel koji ćemo transformisati u kongresni centar i kombinovati sa objektima zdravstvenog turizma - kazala je Yu hrvatskom magazinu Lider.

Ona je rekla da bi građevinski radovi na planiranom hotelu sa četiri zvezdice mogli da počnu sledeće godine, nakon što studija o izvodljivosti projekta bude završena do kraja ove godine.

Podsetimo, hrvatska vlada je u junu odobrila prodaju hotela Zagorje u Kumrovcu kineskom investitoru za 1,9 mil EUR, prenosi biznisinfo.ba.

Reč je o zgradi na četiri etaže površine gotovo 6.000 m2 i 20.000 m2 dvorišta, koja je služila kao politička škola Saveza komunista Jugoslavije. Objekat koji je dovršen 1981. godine, i koji je imao smeštajne kapacitete, nastavne prostore, restoran, bazen i velnes, bio je namenjen obrazovanju perspektivnih partijskih kadrova. Zgrada je dugo godina van upotrebe i nije održavana.


Biće mesta i za Broza

Lokalne vlasti u Kumrovcu ranije su saopštile da će ova investicija dinamizirati razvoj ovog dela Hrvatskog zagorja, a u ponudi će, najavio je kineski investitor, biti mesta i za najpoznatiju osobu rođenu u Kumrovcu – Josipa Broza Tita, koji je lično podržao osnivanje političke škole kao centralne obrazovne institucije za kadrove SKJ.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.