NavMenu

Kristian Kornerup novi generalni direktor kompanije "British American Tobacco" za istočni Balkan

Izvor: eKapija Utorak, 29.09.2009. 15:18
Komentari
Podeli

Od 1. oktobra dužnost generalnog direktora za region istočnog Balkana u kompaniji "British American Tobacco" preuzeće Kristian Kornerup, koji će na toj poziciji zameniti dosadašnjeg direktora Luiza Herena (Luiz Heeren).

U fabrici Duvanska industrija "Vranje", na mesto generalnog direktora biće postavljen Dragan Mladenović, dok dosadašnji direktor Majk Edvards (Mike Edwards) odlazi na poziciju direktora BAT fabrike u Rumuniji.

Kristian Kornerup, Danac po nacionalnosti, na poziciju generalnog direktora za istočni Balkan koji obuhvata tržišta Srbije, Crne Gore, Kosova i Albanije, dolazi sa pozicije direktora za strateško planiranje za region centralne Evrope. Kompaniji se priključio u julu 2008. godine, prilikom akvizicije kompanije "Scandinavian Tobacco" od strane BAT-a. U istočni Balkan Kornerup donosi bogato iskustvo stečeno prethodnim radom na brojnim odgovornim pozicijama u kompanijama kao što su "Coca Cola", "Colgate", "Palmolive" i "Scandinavian Tobacco" Švedska.

Nakon 24 godine provedene u kompaniji "British American Tobacco", Luiz Heren odlazi u zasluženu penziju. Svoju bogatu karijeru u BAT-u Heren je započeo 1986. godine u Brazilu, nakon čega je obavljao brojne direktorske funkcije u Velikoj Britaniji, Argentini, Peruu, Paragvaju, Urugvaju, Boliviji i Ekvadoru. U Srbiju je došao 2007. godine sa pozicije generalnog direktora "British American Tobacco" Poljska. Tokom svog boravka u Srbiji, Luiz Heren je obavljao i funkciju člana Upravnog odbora Saveta stranih investitora, radeći na poboljšanju uslova za strana ulaganja i stvaranju povoljne klime za priliv stranih investicija u Srbiju. Kao veliku prednost Srbije u odnosu na države u kojima je radio, Luiz Heren ocenjuje postojanje kontinuiranog dijaloga između predstavnika vlasti i biznisa.

Dragan Mladenović, diplomirani inženjer elektronike, prvi je domaći stručnjak na poziciji generalnog direktora Duvanske industrije "Vranje" od kako fabrika posluje u sastavu grupacije "British American Tobacco". Svoju karijeru je započeo u nekadašnjem domaćem tekstilnom gigantu HK "Yumco" u Vranju, a nakon prelaska u DIV bio je jedan od ključnih stručnjaka koji su omogućili pokretanje procesa u delu primarne proizvodnje duvana. Iskustvo u BAT-u Mladenović je stekao radeći na više pozicija u delu proizvodnih funkcija, a njegov razvojni put bio je podržan brojnim usavršavanjima u BAT-ovim fabrikama širom sveta. Pre imenovanja na poziciju prvog čoveka BAT-ove fabrike u Vranju, obavljao je dužnost menadžera proizvodnje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.