NavMenu

Izgradnja novog studentskog doma na Limanu 3 od 2020. godine - Mesto za 1.000 studenata, u planu i nova menza,

Izvor: Novosti Utorak, 27.08.2019. 15:53
Komentari
Podeli
Novi Sad (Foto: photosmatic/shutterstock.com)Novi Sad
Izgradnja novog studentskog doma trebalo bi da počne naredne godine na Limanu 3, između domova "Živojin Ćulum" poznatijeg i kao Dom A, i Doma "Car Lazar", poznatog i kao Dom B.

Kako pišu Novosti, izgradnju će finansirati Republika, a u njega će moći da se smesti do hiljadu studenata, jer upravo toliko njih svake godine posle konkursa za smeštaj ostane ispod crte.

Tu će se, kako je planirano, napraviti i nova studentska menza, što bi trebalo da rastereti postojeće, u kojima se hrani više od 10.000 studenata.

U studentskim domovima u Novom Sadu od jeseni na raspolaganju će biti 2.663 mesta.

U domu "Slobodan Bajić" po broju soba najvećem, ima mesta za 758 stanara, a struktura je mešovita. Dom "Veljko Vlahović" raspolaže sa 340 mesta, i sve sobe su dvokrevetne. U SD "Živojin Ćulum" ima 372 mesta, koliko i u domu "Car Lazar". U najmlađem među domovima, useljenom 2009. godine "Nikola Tesla" u 182 sobe mesta ima za 350 studenata. SD "Sajmište" raspolaže sa 262 mesta, dom "23. oktobar" ima 139 mesta, a "Feješ Klara" 120 mesta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.