NavMenu

BG vozom do Lazarevca, Mladenovca, Barajeva i Sopota - U planu i uvođenje novih linija

Izvor: eKapija Utorak, 27.08.2019. 10:09
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
Opština Mladenovac od 1. septembra BG vozom biće povezana sa Beogradom, a kako je najavljeno ovom linijom sa centrom grada biće povezan i Sopot, preko stanice Đurinci.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, Grad je početkom godine pokrenuo inicijativu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i u Železnicama Srbije da se pokrenu ove linije BG voza i da su naišli na podršku. Najavio je i da će početkom decembra BG voz početi da saobraća i do Lazarevca preko Barajeva, što znači da će i ove dve beogradske opštine biti povezane BG vozom sa centrom Beograda, prenosi Beoifno.

- Grad Beograd pregovara sa Gradom Pančevom da se postojeće linije BG voza produže od Ovče do Pančeva, kako je to bilo nekada. Ovo je značajan deo našeg sistema javnog prevoza, a nezavisno od projekta izgradnje metroa radićemo nove linije BG voza - poručio je on.


Govoreći o trećoj liniji BG voza od Makiša do Ade Huje, Vesić je rekao da tek treba da se urade studije i da su potrebna mala ulaganja.

- Potrebno je da se uredi 700 metara trase kako bi se postojeća železnička infrastruktura povezala sa budućim metroom. Ta trasa ne traži mnogo ulaganja, ali su nam potrebna nova vozna sredstva. Nove kompozicije biće nam neophodne i zbog drugih budućih linija BG voza, pre svega onih do Surčina i aerodroma i to je posao koji nas čeka narednih godina - zaključio je Vesić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Američki proizvođač punjača za električna vozila preuzeo još jednu srpsku firmu

Beam Global, vodeći provajder inovativnih i održivih rešenja za punjenje električnih vozila i energetsku bezbednost, objavio je zatvaranje akvizicije srpske kompanije Telcom. Telcom, firma sa sedištem u Beogradu, od 1990. godine razvija i proizvodi specijalizovane energetske elektronike uključujući invertore, kontrolere punjenja, napajanja i LED osvetljenje. Telcom je kupljen za 815.298 EUR, od čega je 385.298 EUR

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.