NavMenu

Bačka Palanka će do kraja godine obezbediti dom za 16 izbegličkih porodica

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 26.08.2019. 10:49
Komentari
Podeli
(Ilustracija) zgradnja višespratnice sa 16 stanova namenjenih izbeglicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine počela je u januaru ove godine u stambenom naselju Sinaj u Bačkoj Palanci. Useljenje, kako se očekuje, trebalo da bude do kraja godine.

U novom zdanju novi dom dobiće 16 porodica sa 70 članova.

Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka, nedavno je rekao da donacija za ovaj objekat, Fondacije regionalnog programa kojom upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope, iznosi 500.000 EUR.

Lokalna samouprava je učestvovala ustupanjem zemljišta, potrebnom infrastrukturom, finansirala je projektnu dokumentaciju i izgradnju sedam parking mesta na javnoj površini, pa je vrednost objekta znatno veća od donatorskih sredstava.

U Bačkoj Palanci je do sada u rešavanje izbegličkih stambenih problema uloženo 15 mil EUR, a u ovoj godini je planirano i 19 mil EUR.


Pobednik tendera

Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru iz Beograda zaključila je ugovor za partiju 1 sa građevinsko privrednim društvom Kej iz Valјeva za izgradnju ovog objekta, 15. juna 2018. godine. Ugovorena vrednost radova je 1.195.682,54 EUR sa PDV, a ona obuhvata i objekte u Valjevu, Užicu, Čajetini, Novom Pazaru, Kikindi, Bačkom Petrovcu, Irigu, Sremskim Karlovcima i Pančevu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.