Izvor: Dnevni avaz | Nedelja, 25.08.2019.| 09:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kasni izgradnja istočne tribine stadiona Tušanj u Tuzli - Uskoro tender za izvođača radova

Ilustracija (Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Gradnja istočne tribine stadiona Tušanj u Tuzli je pompezno najavljena pre četiri godine, ali otad do danas gotovo da ništa nije urađeno.

U jeku građevinske sezone na gradilištu odavno nema nikog, a korov je prekrio i ono malo urađenog još pre dve godine. Ipak na poslednjem Kolegijumu gradonačelnika najavljeno je skoro raspisivanje tendera za gradnju tribine, kao i početak pregovora s Vladom TK o modelima sufinansiranja projekta.

- Meni je drago da je novi premijer TK rekao da bi zajedno s nama gradio stadion. Mi ćemo ubrzo tražiti sastanak kod premijera da se dogovorimo o sufinansiranju. Spremni smo za tender za istočnu tribinu, za sve konstruktivne radove na istočnoj tribini, pa ćemo predložiti premijeru nekoliko varijanti, a drago mi je da Kanton želi pomoći gradnju ovog objekta, koji prevazilazi značaj samo Tuzle - kazao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Jasno je kako neće biti ispunjeno javno dato obećanje da će tribina biti gotova u godini kada Radničko sportsko društvo Sloboda proslavlja 100. rođendan. Inače, ukupno 5 mil KM (2,5 mil EUR) iz gradskog budžeta predviđeno je za gradnju tribine.

Ispod tribine trebalo bi se graditi svlačionice po UEFA standardima, VIP i pres lože, kao i prostorije za antidoping-kontrolu.

Tržni centar

Predviđeno je i da s novom tribinom stadion Tušanj dobije dodatnih oko 7.000 sedećih i natkrivenih mesta te da se ispod tribina gradi tržni centar.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.